November 01, 2010

Pegawai Tadbir Diplomatik.


kenapa semua orang nak jadi PTD eh? semalam dua orang kawan pon dok prepare nak pergi exam PTD.


masa sekolah2 dulu aku pernah bercita-cita nak jadi Pegawai Diplomatik sebab nak jadi Ambassador, apply course Undang-undang/Pentadbiran Awam pulak tak dapat sebab belajar aliran sains tulen.


tapi sekarang macam famous kerja PTD ni,, tapi kerja dalam Malaysia bukan ambassador tu.. actually PTD ni kerja macam mana eh?


3 comments:

chentaMAYA said...

hoi! lame xdtg cnie!

MeGa said...

Pegawai Tido Duduk. =)

نورازريناابوحيري said...

tah. tapi akak i pun ptd gak. keje asyik outstation je. nampak bz memenjang. tapi dia kata best kot. kdng2 kesian gak tgk anak dia xde sapa nak jaga