January 26, 2011

Budaya sindir menyindir. whatever~~

pelajaran hari ini ya saya kiranya mau ngajarin alternatif menyampaikan mesej secara halus. jadinya kadang-kadang ada cowok-cowok ama cewek-cewek bikin panass hati ibuk ibuk dan bapak bapak. jadi gi mana ya?
gi mana harus ngajarin halus-halus gitu? makanya sila ngelihatin sampel-sampel di bawah....



oh tak jadi pegi tengok movie? cancel lagi eh.. takpe la camne camne pun, saya tak kesah saya ikut aje sume.. tak kesah langsung lah.. :)

(dengan nada yg tenang , mata pandang ke atas , letakkan tangan di dada)


lambat eh masuk kelas? takpe i memang suka tunggu students masuk kelas, lecturer lain tak tunggu kan so i tunggu laa.. lagi pun memang sedap makanan kat kedai mamak tu. :)

(dengan nada yg tenang , mata pandang ke atas , letakkan tangan di dada)




lama tak dengar khabar... it's okay yang penting still breathing kan, kalau tak dengar khabar tu kira hidup lagi la kan takkan la nak check obituary paper ye tak? :)

(dengan nada yg tenang , mata pandang ke atas , letakkan tangan di dada)



pelajaran hari ini, ibuk ibuk bapak bapak ya..
  1. sila keluarkan kata-kata yang indah,
  2. dengan nada yang tenang,
  3. mata pandang ke atas
  4. dan letakkan tangan di dada.

gitu. :)


jadi nya nggak perlu vavi demmit segala. sebut dalam hati kuat-kuat sudaa.~~


nota exam: ilmu prof. sentaphati maknak.

1 comment:

. i n n z c h u b b y . said...

salam. hye!

inn salah sorang geng chenta org kapal...

inn dah link kan kat blog inn...

keep in touch!

salam perkenalan drp inn...