January 19, 2011

Guilty as charged.



hello.
hai i nampak macam sibuk sangat ni sampai tak melawat blog ni. boleh la sibuk dan buat-buat sibuk. hehe. TAPI [okay tapi tu perlu ada] bila bab-bab apply cuti ni macam laju je.
hari esok cuti, hari lusa budak-budak pulak sibuk men'cuti'kan lecturer mereka, jadi lebih baik i mintak cuti saja.
oleh kerana ketua jabatan sudah pindah, jadi pergi jumpa pemangku ketua jabatan. takut jugak nih, rasa macam murid nak jumpa guru besar.
tengah-tengah dia nak sign form, tiba-tiba je dia tanya ...

KJ : "kereta you yang mana??"
Pesalah : "haa..?" [tudiaa start cuak-ness dah..]
KJ : "kereta tu yang coklat tu kan?" [alamak apasal pulak ni...]
Pesalah : "yang coklat....." [jawab slow-slow sebab da rasa cuak]
KJ : "Encik dotdotdot tengok kereta you haritu" [dalam hati cakap mati dah akuuu...mesti ni ketua unit da perasan kete coklat ni salu takde.!]
KJ : "dia dok jenguk-jenguk nampak ada gamba dekat tag tu ada 2,3paku kat bahu."
Pesalah : "haa..? owh. hee. err kalau cuti ni apply max berapa hari ye? " [amboih tukar topic sepantas kilat.!]



fuhh. fuhh.. mati-mati ingat KJ nak cakap pasal 'eh apasal encik dotdotdot tengok kereta coklat tu selalu takde.?!'
rupanya dia nak cakap pasal gamba kapt.tarzan je. ceh.
bila buat benda salah ni memang senang terasa lebih-lebih. erm.
ala biasa la kalau pergi melawat tempat makan tu penghayatan lebih sikitt.. jadi duduk lama-lama sikitt.. :p




1 comment:

MeGa said...

ini lect versi nakal neh. ;)