September 02, 2009

week update!~


oke snapshot things that happened around d week!

movie UP!~
movie kartun.. UP. oke akak rase ramai yg da tengok cerita ni ye. tp akak cerita la jugak, kan *akak?? oke arini feeling tua sket.heh* funny2 story! cerita yg sgt sesuai kalu pegi tgk dgn budak2 of kos la kan
nama pon cite kartun, tp akak nak hi-lite kat cni-- juga sgt sesuai ditonton dgn partner anda. the portrayal of love between Ellie&Carl was so divine... love begini lah yg kte cari.. until we grey and old. *rase macam nak menangis jugak ble wifey dia passed away walopon just cite kartun*
and this is d 1st time akak watch movie kat MBO cinema.. fuhh tempat dia lagi class dr TGV and GSC. nampak esklusif. ini yg MBO Seremban, kalu kat tempat laen xtaw la pulak setting nye camne eh.



break-fasting @ Kenny Rogers Midvalley
reservation could be made. pilih ape nak makan and make payment. so korang bule pusing2 ke tgk movie then around kol 7 pegi je tak payah riso2 nak berebut tempat dah.
tapi sometimes korang akan berhadapan dgn orang2 yg tak considerate seperti yg berlaku dlm kes aku,,
meja yg sepatotnya ktorg booked tu still tak clear coz ade customer chinese guys tgh makan. sampai kul 7.15 pon dorang makan wat bodoh je dkt sekeliling, walopon time tu dah sah2 muslims je yg penuhkan the place coz nak berbuka kan... sampai 2nd time waitress dia pegi nicely mention about US yg tgh tunggu meja kitorang tu barula those guys terhegeh-hegeh nak gerak. hmm. panas jugak aku time tu. rasa mcm apa je tercongok berdiri kat situ.
erm nyway i think spicy BBQ chicken dia tak sedap! tak spicy langsung. tapi sape yg suke kenny rogers.. silakan...~




break-fasting @ Bangi Village View
haa ini pon tempat wajib berbuka tiap tahun.. pon kene buat
reservation sebab untuk bulan puasa takbule walk-in. mmg full house. setting dia very nice... ada kolam2 sket, air terjun sket, lampu kunin2.. kira romantic gitu... i went there last nite with dear blogger mastura,, kitorang order punyela banyak TAPI habis ye.. hehe.
makanan dkt Village View ni mmg best,, sape area2 dekat kalu nak try tu bule la..
*makanan smpai on time, tu plg penting*



hmm, aku da dapat peruntukan utk buat biskut raya dr kapt. tarzan. tapi hati aku kecut2 lagi so mood pon tak sampai lagi. mummy says aku tetap her daughter if someday im not gonna b daughter-inlaw. dia dah pasrah to let go kalu aku end up wit somebody else.
hmm.
i pray not.

7 comments:

shasha said...

hehehe..me pun sama..mood nak buat kuih raya tak datang lagi...

Belly-Button said...

hmm camne ni free time wkend je, da tinggal bpe wkend je lg before raya..

Thumbnail said...

i da tgk and sgtlah best
tgk with my kesayangans
sgtla lvly their story
loyal gile an i suke!!

The Unconscious said...

wah..so nice your food escapade!!!
Eh...whats going on with you and tarzan lor...why suddenly talking about if 'i dont end with him or with someone else'....?
is everything okie

Belly-Button said...

thumbnail-- yeah very nice.. i went with my partner, his mum n his bro.. tgk malam merdeka..



charlie-- ok? not really, i dun think he even realize wut i feel.
its simply about u know lah young man u dun expect to hook up early, he's very bright guy. and sumtime i feel like im hanging between earth and sky.
his mum being a woman, surely does understand wut i feel but i think she pon tak faham how i owez smile and do evrythg fer him though i feel dis way.
i also tak faham. hmm.

farah ariff said...

x tgk lagi citer UP lg huhuhu
nk komen. MBO Cinema Ampang x besh.
mcm dok dalam bas tgk tv kat depan jek...hehehe tataw lak ada MBO laen yg besh

Belly-Button said...

owh yg dkt sremban ni best... cam glam2 gitu... hehe...sbb br kot..