January 09, 2010

im sorry, it's forbidden love.



tadi tengahari tengok cite hindustan kat tivi 2.
tajuk dia 'Sorry Bhai'.
storyline dia cite pasal a woman that supposed to be married with this guy, tapi ter-fall in love dgn the brother. err.. ade ke 'ter' fall in love?? hee.
she has been with d abang for 5years tapi after only 5days jupe and kenal si adik, they fell to each other. *si abang lagi hensem oke, sekaligus menunjukkan rupa paras bukan penentu segala*
well, ni salah satu contoh forbidden love.
walaupon feeling not well, gigih aku tengok sampai abeh sebab nak tau ending.
as expected,, she b together dgn the adik.
ala typical drama lah... abang nye last skali redha melepaskan ppuan tu.
kalau dalam real life,, ada berani??
aku rasa ade gak yg kena penggal kpale. *manusia skg makin ramai mental disorder*

perkara2 macam ni biasa jadi kat dlm real life.
for example u fall for ur gf's sister,or u fall for ur boyfriend's friend.. etc.. etc..
kalau fall sorang2, benda tu takkan jadi masalah kot.. ko bule duduk diam senyap2 sampai perasaan tu pegi.
tapi mcm mane kalau tak bertepuk sebelah tangan??
dilemma tak??
someone i used to be closed with penah fall for her partner punya adik. dah so long dlm relation dgn si abang, then she realizes dia lg comfort dgn the character of the younger brother. kata dia, si adik tu macam lagi understands her and she enjoys his company. her case, mcm dalam cite hindustan tu.. the adik also has feeling towards her. i said gud lah macam tu, choose yg mana membahagiakan kau.
but before anyone know, then they both decided that they need to stop it. sebab melibatkan ramai org and banyak hati. she said its almost impossible, it'll scatter a family.
hmm betol jugak tu, kalau tak.. takde la namanye forbidden love. kan?

ntahla aku serba tak kena nak bg opinion dlm hal2 mcm ni. semua ada pro's and con's.

kalau kau jadi d lady,
would u choose someone who has been with u for a long time? or would u choose someone who u feel delighted with? ..and why?
dis fren of mine is on d way of hooking up with her partner, tapi macam mana eh hari2 nak face the other person yg disayang?..




click here kalau nk tgk movie review. oke aku mmg gigih. =P


9 comments:

faRra said...

k.Sha tgk TV2..fara lak layan TV3.. :)))
a phrase yg still fara ingt dlm cter tu --> perasaan mncintai itu ade selagi kite tak memiliki seseorg itu..

*mendalam tak maksudnye???*

if i'm d lady, i oso dunno wut's my choice..
utk kebahagiaan diri, i'l choose sumone yg i feel can make me happy all the time till my last breath, even tho i just met he person 5 days ago..
but....
klu mnjage hati org, i will choose the brother..relationship pon da lame..so sayang klu nk putus..walaupon hati lbey syangkn adik, jus anggap tu mainan jew..


*but in reality, can i really do it????*

fuuh, fuuuhhh..mntak jaoh..amin~

Belly-Button said...

hmm.. mmg mendalam maksud phrase tu... betol jgk tu apa yg dia ckp..hmm..
coz selalunya org ble da dpt sumtin, they excitement tu da xde and they tend to take it for granted.

yes im agree wit u.. pilih yg mn2 pon, akan ade org yg torn..

mn lg pntng, kebahagiaan org laen or diri sdiri?..

shaf lina said...

be someone i be delighted with as even u been with a person for a long time it doesnt me tak da org yg lagi better for u out there

shasha said...

kalo saya...mungkin saya akan pilih org yg saya rasa comfortable to be with..

Kapten Luffy said...

jangan sampai berskandal sudah

::NaS:: said...

tempoh lama ke tak relation tu tak menjamin bahagia pun.mmg la kena jg hati org lain,tp keputusan tu utk seumur idup kita kan.kalo aku,aku pilih someone yg aku syg n hepi bile ngan dia.well,cinta takleh dipaksa.

"mn lg pntng, kebahagiaan org laen or diri sdiri?.."
kalo kita korbankan hati sendri sbb nk bahagiakan partner,camne kalo kita xleh gembira?sikit sebanyak it will hurt our partner gak nnt.

well...rambut sama hitam,hati lain2 kan.tu pendapat aku la =)

Belly-Button said...

=)

tula aku pikir jgk, baek pentingkan happiness sdri kan..
tp sbb bile kwn aku ckp psl it will bring chaos to d fmly, then aku pikir kira betol jgk pe dia ckp. camne nk hepy kalo da ruin d brotherhood? penerimaan fmly lg.

huu xmau ku imagine nk experience it.

Loyer Lelaki said...

ari tu aku ada tgok citer latin, tpi x sure citer venezuela ke, peru ke, mexico ke atau namibia. yg pasti awek dlm tu mmg cun. tpi yg sial xde subtitle mcm citer melayu. fak. bila masa bahasa latin jadik bahasa kebangsaan?

Belly-Button said...

owh biasala sekarang kan sini sana org ckp pasal isu bahasa.. kot dorg nk bg rkyat mesia tau ade lg alternativ bahasa laen nk buat bahasa kbgsaan.... =P