July 01, 2010

soalan-soalan yg sering ditanya oleh pelajar kepada guru baru.


setelah menjalankan penyelidikan tak rasmi di beberapa sekolah yang telah aku mengajar, aku nampak ada beberapa soalan famous/wajib yang gemar ditanya oleh students.
mari kita lihat antara soalan2 tersebut.

  1. cikgu umur berapa?
  2. cikgu dah kawen ke belom?
  3. cikgu ade boyfriend x? tunang? (kalau jawab belom kawen)
  4. cikgu ada anak berapa? (kalau jawab dah kawen)

oke itu soalan wajib. sekarang kita pergi kepada soalan2 budak zaman sekarang. apakah yang aku maksudkan?

  1. cikgu ada facebook x?? myspace??
  2. cikgu ada skype? email cikgu ape?
  3. cikgu ada blog ke? bagila url...

selain itu, terdapat jugak soalan2 yg bak kata Elyana, tak tercapai dek akalmu... heee.

  1. teacher arr, do you have PHD? (wut??!)
  2. cikgu... cikgu2 kan kene marah tak dengan cikgu laen? dengan pengetua, cikgu kene marah tak?

hu-hu-hu.


oke fine..
bila sesi cikgu pulak bertanya soalan, aku pon tanya...

"does anyone own a brick game?"

budak buat muka blur...

"you know d game yg susun2 bata tu...."

muka blur lagi. macam aku cakap pasal benda yg wujud di zaman batu. haha saje je aku nak kenakan budak2 ni.

taknak ahh tanya PSP, PS2/3.. anak2 org kaye sah2 ade.




kesiannnn kat brick game,, dulu femes gila kotttt....






2 comments:

Ries Lee said...

main brick game pun boleh addict what walaupun dah mmg ketinggalan zaman..

MeGa said...

rindu zmn brick game. siap pasang cita2 nk jadik arkitek. =p