June 27, 2010

ciri-ciri mak bapak yg akan menyusahkan cikgu2.

semalam pergi tengok Toy Story 3.
duduk di barisan tepi kebetulan 3 seats lg kosong, so aku letak barang sesuka hati.
pastu dengar budak kecik belakang aku cakap..

"ayah.. nak air"

jawapan yang paling tak bule diterima akal yg aku dengar, seorang bapak yg bodoh dan bebal jawab pada anak dia,,

"minum air kencing!"

dan banyak lagi lah response bodoh yang aku dengar setiap kali anak dia cakap sesuatu.
lepas tu pulun gelak kuat2 bagi satu panggung dengar.
pastu pulun cakap kuat-kuat.

aku heran la, chinese india jarang gila2 aku tgk buat perangai bodoh macam tu.

dahla duduk belakang aku, pastu kaki dok tolak2 seat aku. bangang punya laki.
before movie start aku terus gather barang2 aku, bangun duduk seat hujung skali. jauh2 dari laki bodoh tu.

masa movie tgh on, aku tengok anak dia pon da terikut2 perangai dia, gelak kuat2 dan buat2.

lelaki poyo yg macam ni la yg buat anak2 membesar jadi perangai pelik2, lepas tu pegi lempar anak dekat sekolah suruh cikgu sekolahkan anak kau, suruh anak kau jadi manusia, sedangkan sejak kecik ko cakap kat anak ko bila nak air pegi minum air kencing!





note: ending toy story sedey sangatt, da tahan gila2 tapi kua jugak air mata 5,6 titik. hu-hu.


5 comments:

Ena Mazly said...

setuju.. mmg ending dia sgt sedih...

arin said...

betul, part last sedey gila.mau nangis dibuat nya. Hanum first time masuk cinema. terkesima dia sampai taknak sandar kat kerusi. 2 jam dok kaku je tgk toys story tuh.

MeGa said...

tulah.
bile anak-anak salah laku, kt chekgu x pandai mendidk.
hish.

Belly-Button said...

betol. betol. betol.
geram nih. hee.

kerol said...

nampaknya kesabaran cikgu2 akan diuji..hihi