June 22, 2010

i need a space for my self.


mummy tanya, "teruk ke keja cikgu betol?"
aku, "hmm..kenapa?"
mummy, "dulu masa blk dr skola seri pagi u nampak hepy je, skg tak macam tu pon.?"



so its obvious then.
nak cakap pasal teruk tak teruk, mmg la banyak keja guru tetap nak compare dgn masa jd guru pelatih.

tapi yg aku bule jwb pd mummy satu jela..

"kalau other school kena bg 100%, skolah ni kne bagi more than 150%"



tak senang nak jd guru sandaran.
apa lg kalau jd guru sandaran yg intake pertama di sekolah tu.
tambah lg bila orang takde pengalaman macam aku ni awal2 lg kena letak di skola cemerlang..skola kluster. *oh yea cikgu2 laen mungkin semuanya cemerlang, tp bukan aku yg baru nak mula langkah.*





oh ya, kelihatannya cikgu2 di sana takde pon yg ber FB atau berinternet waktu kerja.



1 comment:

MeGa said...

cikgunya komited habis menjana keputusan cemerlang students atau cikgunya tak berapa minat laman sosial? =)