June 02, 2010

kisah duit hilang di petrol pump.

dulu aku pernah cerita pasal kesungguhan aku nak buat kad maybank buah ceri sebab ia comel, kan.
td kad tersebut menunjukkan perangai sengalnya.!




aku tak kaya.
*announce awal2 ye.*

so bila di zaman unemployed ble duet hilang pulak memang meroyannn laaa...

tadi malam da cukup2 letih drive dari kelantan, masuk kL pulak jammed. kaki ni rasa macam nak tercabut asek dok tekan brek, tekan minyak. tekan brek, tekan minyak. huh.
sampai rumah baru teringat nak kua kan duit.
tadi masa on road tak jupe atm maybank, aku malas nak kua kan from bank laen.. so isi minyak keta pon pakai masuk terus card tu dekat pump.

1st isi, 70 hinggit.
next isi, 50 hinggit.
secara logik sepatotnya at least ada lg 280 hinggit dlm account tu.

so aku dengan confidentnye pegi atm tekan2 nak kua kan 280.
sekali dia cakap bule kua dlm bentuk rm50 je. so tekan blk utk kua kan 250.
alangkah rasa nak pengsannya bila atm tu cakap balance hanyalah 100++......................

mana pegi lg 180???!

aku terus kua bank, call kapt.tarzan isk dia tak jawab pulak... pastu msg "b masuk 400 kan?? duet ilang..... :( " dengan harapan beliau berkata 'eh takla i masuk 220 saja.'
sebab beliau yg bertanggungjawab mem-bank-in kan duet tersebut.
malangnya tidak. duet mmg 400.

waktu tu aku rasa nak terbangggg je balik umah, aku clueless.
kat mana pulakkk aku nak cari duet yg hilang ni.....

tepon maybank punye customer service lamaaa nak mampuih baru jawab call.
ceh.
rupanya visadebit mmg dorang fix agreement dkt fuel company to debit rm150-200 each transaction. then lepas 7hari bekerja baru masukkan balik the balance.
since aku isi minyak 2kali, so dia dgn gembira mendebit 300 hinggit....................
*sbelum ni tak penah pon guna kad buah ceri maybank tu utk isi so aku tak tau..*


the thing is, duet tu aku nak guna masa pegi interview. tomorrow.
sengal...........




note: dulu masa kecik2 duet hilang aku tak reti sedih, dlm erti kata tak menanges, cuma blur saja.
tapi sejak aku pandai hilang duet dlm amount yg banyak sejak2 aku dewasa ni aku da pandai meroyan lebih sikit. hee.

duit hilang + purse. = menanges mcm orang gila.
duit hilang dlm bank (dia telan balik 500) = pucat gila dh rasa macam nak pengsan kat situ jugak.
duit hilang kat petrol pump = naseb baek operator kata nanti masuk balik....kalau tak.....hu.hu.hu.

5 comments:

ajjah said...

haaa i pun penah kena bila guna maybank debit card kt shell... meroyan sekejap nape duit hilanggg

The Unconscious said...

Hehehehe....it's ok... they are keeping the money for safekeeping :P at least lucky you never lose the money ma :D

Belly-Button said...

[ajjah]
tulaa pasal........... mcm gelap jap dunia. hee.


[charlie]
hey miss u!!!!!!!! :)

MeGa said...

wahh, nk buat kad ceri jgklah! =p

pss: maybank custimer service mmg teruk. huhu.

arin said...

haah.mmg kena deduct.memula tatau, nasib baik my sis cite.dia pon kes lebih kurang ngan hang.cuak woo..7 hari baru dapat balik.