June 26, 2009

Adakah ini terjadi sebab MJ r.i.p??


After few weeks hilang purse, arini dapat petunjuk utk pegi buat Atm cards. itu pon sebab memikirkan bulan depan scholar will be banked in. *mata agak bersinar kat sini. hee*

first stop, Bank Islam. ramai bebudak yg nak masuk U, politek and all, tengah nak bukak account. aisehh masa yg sungguh salah utk pegi buat card replacement. masa aku isi form makcik kat belakang sibuk dok tinjau police report yg aku pegang, pastu dok mengomel dgn anak dia kat belakang. sibukkk je. isk.
bank islam oke takde masalah, remehnye ble pegawai tu cakap "cik, card tak bule dapat arini sebab ktrog kene pegi matikan setem. kalu nak buat yg dapat arini kne g bank islam perlis". wut the??.. oke fine, ari isnin pon isnin la. aku still pelik apesal kne matikan setem, time bukak account dulu takde cmni pulak.

Next pegi Maybank. seriously aku ade expectation yg maybank lagi mudah sbb aku penah temankan org pegi buat card takde pon bab2 mati setem ni.
punye la lama tunggu... last2 dia panggil nama aku. akhirnya. pastu dia mintak IC, bile aku kuarkan IC sementara,, "cik kalau guna IC sementara tak bule buat card baru, kalau cik nak buat kena pegi bank tempat bukak account dulu." demm!! aku da siap tunjuk report sume dia dok was was nak buat kat aku. ape muka aku ade nampak mcm con artist ke? pastu pegawai besar lg sorg cakap tak bule jgk, kena bwk Mykad. masalahnya Mykad aku nati amek di Serdang pastu perlu kah aku blk kedah pulak semata utk buat atm card?? nonsense.
maybank busuk!!!! benci btol.

musnah cita-cita aku utk mendapatkan atm card gambar buah ceri hari ni.... sob3x... :'(

10 comments:

shasha said...

huih...payah gak kalo macam ni....kite sgt2 tak suka berurusan dgn bank..leceh!

Belly-Button said...

tula.. useless la kalu ade byk branches tp nk replace atm card pon very fussy. ish..

fezaL Mohd said...

bank leceh. benci.

♥chentaMAYA™ said...

susah nye weh nak watt~~
apelah bank2 nieyh!
ape kate kte g rompak bank2 tuh mlm nieyh?ngee~~~

kerol said...

haha isi langsung xde kaitan ngn tajuk pun..bikin suspen..

Belly-Button said...

fezal-- yes! mari kte rompak bank!

chenta-- yayay!! aku mmg berhajat nak ajak ko rompak bank tu! aku nk curik 10 kad buah ceri!! ngee~~~~~~~~

kerol-- sape kate takde? aura -ve MJ la yg menyelubungi pekerja2 maybank arini..sume ckp pasal tu,, kot2 tgh berkabung tu nak buat kad pon byk songeh tu.
haa.. see i told u ade kaitan! =P

Monkey D Luffy said...

bawak bersabar

malam ni kita g bakar bank2 tu

kekeke

anonymous said...

1st tyme aku comment blog ni.

sronok. haha.

wess. sabarla. kat malaysia mmg semua

cenggini. hosp ke? post opis ke?

balai polis ke? bank ke? haha..

bkn ko sorang je komplain. berjuta

dah agaknya.

Belly-Button said...

anonymous-- org laen complaint je, aku nak rompak skali. nk tggu sape yg mau jadik geng konco2~~

melon. said...

hari kad.