June 22, 2009

Stupid Dumb Dumb!!

orang salu cakap anak2 muda skrg ni kurang berbudi bahasa, siap mendayu2 lagu kempen Budi Bahasa Budaya Kita kat radio kat telly. aku siap kene hafal d song to ajar dkt student aku mase practicum dulu *sebab gatal g mintak nak ajar muzik jgk.* dgn harapan bebudak kecik ni tawu maksud budi bahasa.
tapi apa kata kalu org TUA yg tak faham ape itu budi bahasa?? marah tak?
alkisahnya aku pegi foodcourt star parade dkt aloq staq nun, saje nak ubah selera *padahal nak makan mcD baru kul 11 time tu. huhu* usya punye usya aku tgk ade satu kiosk tu tulih Lebanon food. oke. cam interesting kan dkt cni bule ade, kalu kat kL aku tak heran.
aku tgk ade tulih Lazania Ayam, Lazania Daging. hah pantang2... sebab aku sedara dgn garfield ske lasagna yg amat2! so aku pon gerak la menuju kat kedai tu dgn harapan utk mendapat info pasal mknn ni, whether same dgn usual italian lasagna ke hape.

perempuan itu: erm lazania ni mcm lasagna biasa tu ke?
datin wannabe: (muka kekwat sambil tangan tunjuk2 kat gamba makanan. dia bisu kot!)
perempuan itu: dia punya topping ni mcm mn ye aunty? *sbb kalu ade spices sure aku taknak*
datin wannabe: ni makanan lubnan! bukan sy yg masak. tak tau. (muka acuh tak acuh. oww tak bisu rupanya)
perempuan itu: erm topping dia ni mcm lasagna biasa tu ke? (weh..apesal la ko tak putus asa?!)
datin wannade: yg kat gmba ni lah! suami i org lubnan, i ada lg 1 kedai kat luar. (muka kerek lak skg)
perempuan itu: ... ((suda mula terasa poyos dgn kelakuan datin kedai and blah))

woi macik, ko tawu x org cakap 'costumer always right'?? yg ko nak berjual niaga tp kerek semacam tu nape? maybe dia rasa aku tny soklan bodoh tp betol wut ape aku tanya, da nama pon tak tawu mesti la tny. sbb aku ni nampak awet muda remaja gitu, nampak mcm tak cukup masuk qualification ketegori TUA so ko bule arr layan gitu2 je?
btw macik,,
suami ko org lubnan itu adekah ade kaitan dgn aku?
ko ade lg 1 kedai itu adekah ade kaitan dgn aku?

last2 aku makan pasembor mamak. sedap pon sedap, budak yg jual tu pon very nice.. senyum je. takde pon buat muka ble aku cakap takmo timun.

stupid dumb dumb!

12 comments:

Monkey D Luffy said...

camana berniaga nak maju

faRra said...

kurg asam punye datin-tak-sedar-diri!!!


takpe k.Sha..dl die sekolah tak abes kot..tu yg tak blaja budi bahasa..

huhhh~ mnyampah tul org cm tu..kite tnye baek2 die jawab nak tak nak plak...

*t kite makan kt kenny jusco cnfrm service die ok..muahahahha*

shasha said...

dulu mak dia masa kecik2 tak ajar cara berbudi bahasa kot...?

fq said...

ye....
sokong....
mmg kurang da sikit....
mn la g budi 2 sume kn?
yg tngl hnya bahasa...

Belly-Button said...

luffy-- itulah pasal,, kalu cina xde lak yg behave cm gini.

farra-- da nama pon datin-wanna-be, tu yg dia cmtu kot. lg pon suami dia kan org lubnan.. partner kte sume org msia je.... =P
kenny jusco?? wahaha! of course! sy mawu macaroni cheeeeeseeee!

shasha-- anak org kaye kot ni...

fq-- hello..to u ;)

reena said...

haha... kat sini pon ramai patern org2 mcm gitu yang.... akk kgkdg slambe jek sound balik dkt org cam gini... ahaks...

Belly-Button said...

reena-- tu geram gak nk sound tp nati org kate kte lak yg xreti bersopan dgn org TUA. hee geram2..

haNNa dOnuT said...

huu2...
hanna dah try add akak gak kat ym..tapi xleh..ade problem kot ym...
pape pon..datin tu cam kureng asam skit..xde bdi bhase kot..

♥chentaMAYA™ said...

cm tuh la~
mmg meng0ng kdg2 0wg niage nieyh~
ade yg 0k tuh 0k la kan~
kene yg x0k~
hampeh~

The Unconscious said...

lain kali belasah je makcik datin wannabe tu...hehehe
lasagna...yummy kat secret recipe with the fresh hot, soft buns :)
join in the garfield revolution...apa i merepek ni

cik bulan said...

BODOH SOMBONG namanya.

Belly-Button said...

chenta maya-- yea mmg sgt mengong!

d unconscious-- i xpenah tried yg dkt scret recipe, asek g mkn macaroni cheese jek. huu. tp dkt kafe milano at klcc fudcourt tu i ske gle!

cik bulan-- padan muka dia aku xbeli kat situ. lalala...