June 25, 2009

Mood raya da terasa sket neh!

assalamualaikum hai kawan2.. *haa arini bersopan sket ;) *
arini da 2 rejab..
korang puasa tak? puasa tak??
heee...
tadi aku chat dengan someone,, then masuk part bulan rejab.. then tiba2 je dok discuss2 pasal baju raya.
haha gilak lah weh... ape ko pikir 2minggu lg raya??
oke bagi men- defense diri aku yg serba noty innocent ni mai aku bagi 1 hujah.
ni.. baju raya kena tempah awal2 tau tak, kalu sebulan lg nak raya baru tempah tailor da taknak terima oke.
and aim aku tahun ni adalah nak buat baju, takmo beli.
hee.. da bape tahun pakai baju raya beli *salunye tak sempat cuti 2,3ari before raya*,, susah weh sbb aku tinggi,, size baju pulak sume standard2.. kalu S baju msti singkat, kalu L tu labuh oke la tp badan lebar sgt.

ape ko ingat org tinggi sume berisi?
and org rendah sume kurus cekeding?

bagaimana dgn aku yg tinggi 5f 6' tp baju kurung size S? tidak kah kain baju tu akan jd mcm skirt ble aku pakai?? *emo lagik...apa daa..*

baek lah.. aku ade 3 options kat dlm mind.. sila tolong aku make d best choice ye!
mawu carik kain nati terus bule anta upah~

1. baju kebaya
oke dis one da ade kain kaler as dis one..
tp material dia agak jarang sket.
kain ape.. kasa rubiah?? tah, bunyi cam gitu la. huu.
nampak classy sket.





2. baju kurung cotton
motif-- aku nampak innocent sket kot. haha.
it looks nice plus cotton material very comfy.
tp nampak moderate tak glemer2 ye.








3. kebaya cotton
yg dis one i couldnt find any illustration.
my idea is kain cotton tu buat kebaya yg style xde kerawang2 tu. yg org put kerongsang.
carik kain cotton yg abstract sket, silky cotton, dis type pricey sket la. tak penah tgk org buat lg tp mcm teringin nak try.


bule tak bagi opinion...? *sambil batting eye-lashes..*
or maybe u got other idea pon oke jugak. ;)

note: pasal previous entry aku tu abaikan ye.. aku tgh cakap psl 2 manusia hutan yg berlainan. dilemma yg malas di solve kan lagik. ok stop.

10 comments:

kerol said...

kalo sy sbg seorang llaki, no.1 & 2 tue ok je mn2,pada pndangn sy la. tp kalo no.1 cantik sket..ada tarikan. no.3 xtau lak nk comment mcm mn..hehe

shasha said...

puasa puasa...baju raya kita dah siap weeyy...jgn jeles tau...anyway...no 1 tuh sesuai utk org tinggi..so saya vote no 1

♥chentaMAYA™ said...

aq p0wn xta0!
nak nmpk besh sket kebaye la!
tp skg trend owg pkai kurung cotton!

The Unconscious said...

baju kebaya...wow

Belly-Button said...

oke skg ni 4 vote utk nomot 1 ye. hee. =p

kerol-- ade tarikan? lol!~ anyway time kaseh ye 4 ur opinion.. ^_^

shasha-- hah? baju da siap?? cess ini tidak adil! daku mesti cepat2.. =p

chenta-- actually taun lepas da kebaya gak, tp material dia tu sexy sket la babe..

unconscious-- wow je?apekah wow tersebut?haha..
mean kebaya la eyh~~

Monkey D Luffy said...

mini skirt tak blh pakai di hari raya ke?

kekeke

Thumbnail said...

tailor dkt blkg rumah dah bg closed date anta kain b4 june
agk2 da bapa bulan awal la kan?
esok br nak anta contoh bj sebagai rujukan die,bg ukuran bdn skali
anta awal utk amik turn siap2 sbnarnya =)

cotton bj kurung pun jd tmpahan utk rya kali ni
hah ckp pon dah mcm hendu!!
2 lg bju psgsiap pun ala2 cotton
jadi dah 3pasang cotton
takkah nama gila cotton tuuu???
hahahaha

Belly-Button said...

luffy-- agak2 kalu aku pakai miniskirt bule pegi raya umah incek luffy x??

thumbnail-- whoaa...ni mmg demam bj cotton ni!!

result so far,,
kebaya 4 vote,
cotton 1 vote,
minskirt 1 vote. gila. haha!

The Unconscious said...

yalah...baju kebaya is nice. surely would look nice on the wearer too. so wow to the wearer and the worn stuff. :)

Belly-Button said...

bukan worn stuff la, i mean i da byk buat kebaya.. last year pon.. ;)