June 25, 2009

warning: perasaan emo oke?


seperti yg di citekan oleh seorang sis-in-law (De) kepada perempuan itu (P) selepas day-out and berbuka...~~

watak tak bernama:
P = perempuan itu
kT = kapt. tarzan


Setting: Living Room

mommy: de, ko kne teman mommy pegi jupe mak P. kite pegila tanda ke ape ke.. *engagement thingy*
de: kite oke je.. tak kesah.. tapi mommy da tanya kT?
mommy: (diam...)
along: along setuju mommy pegila dgn de.
kapt mitten: mey setuju. *haa..? kapt mitten setuju.. apesal rs sedey sket ni?*
de: ni mommy da tanya kt ke?? dia cakap ape??
mommy: dia tak cakap ape pon mommy tanya..
de: haa kite tak kesah tp mommy kne tanya kT tu btol2 bukan taktau dia tu. *mereka mula berpikir mengenai dominan youngest army mereka..*
along: aku kadang2 geram ngan kT ni tau! ... *along da start drama kat cni so kite cut.*

after listened to d rest of the story,,,
perempuan itu..................

Setting: dalam kete

perempuan itu: P tau mommy takot P fed up dgn anak dia la tu.. takot P bekenan kat org laen. along takot P da taknak blk sana nati. i know.
de: hmm....
perempuan itu: ala kalu things doesn't go like it supposed to be P da cakap kat kT aritu P nak pegi sambung master kat oversea. bia jauh2. hahaha..
de: (diam.......) *err oke maybe joke statement itu tak funny. huu~*

agreed plan has been made long time before, so perempuan itu malas pikir mengenai d scene-of-d-act yg dia dengar.
sigh.. btw bukan ke in common life,, slalu nye family lady's side yg risau2 pasal bnde camni? ni terbalik pulak dah.
still, ade some things that really disturbing.
terus emo rasa nak pejam mata and tido terus!

perempuan itu rs kenyang tiba2, mujur dgr semua ni lepas berbuka, kalu tak charkueteow best gile tu mesti sedekah kat org laen.

sigh..
kalu skrg ade transformers kat depan umah pon aku tak layan.


sometimes love comes tied up
in neat little packages.

sometimes it doesn't...




7 comments:

paraxixth said...

tak paham lew.huhu...sila lebih skema

The Unconscious said...

Im blur...what is this about?
Love is just a temporary feeling...

Belly-Button said...

nvm, personal stuff.. commitment thingy..

well i leave love interpretation to evry and each individu.

shasha said...

hmm..yg penting sabar...

♥chentaMAYA™ said...

aq p0wn xphm!
tp~
ko kew pompuan itu??

Belly-Button said...

chentamaya-- babe,, aku saje mls explain crystal-clear. hurm...
stgi org fhm sgt pon susah jgk. haih~.. aku mls letak nama sniri lg sng aku ltak perempuan itu , abeh cite..

shasha-- dilemma2...

Belly-Button said...

cue: mitten n tarzan are different person.. hmm.