June 20, 2009

Nak tak Civic 1st hand? 68K je!!

macam yg ni haa.. 68K je... bukan 2nd hand, but yg fresh from oven gitu!


nak??! takde masalah!
tapi no.plat kete korang tu nati start dgn KV yea... bule??
yeap, salah satu cara yg aku bule buat utk dapat sebijik honda civic adalah beli d langkawi.
68K je beb.... .duty free, tax free! kalu kat main land ni mawu 130-140K gitu.. *see, how tax cut ur throat n neck??*
aku begitu envy org langkawi kete dorg sume masyuk2 punye. kete2 tempatan ni seciput jek yg aku nampak orang guna. geram btol aku tengok.
haa.. ko cakap je nak kete ape camry? altis? lancer? sume murah!
but with condition la, coz ade tempoh matang dia. dalam 3-5tahun cam gitu kot, baru korang bule bawak kete korang tu kuar dr langkawi yg indah itu.

so aku pon berura-ura pasang plan aritu discus2 dgn kazen aku camno aku nak dapatkan baby 68K ni.. tak nampak pon any politek or kolej komuniti kat lgkawi ni. *coz aku akan berada kat either 2 tempat ni je* then nampak kolej komuniti langkawi suda wujud! wahh.. kalu aku dapat ngaja kat cni sure dapat beli *isk tapi nati aku taknak la posting kedah, aku nak pegi tmpat org*

kazen: haa ni, hang apply ngaja kat cni sure bule beli!
perempuan itu: haah ek. tp taknak la satgi duet aku abeh buat beli sunblock je.
kazen: hee.....

ye, muka aku da jadi macam udang kne bakar skrg. pedih lak tu.
tu la ko, da tau pegi island tak reti2 nak pakai sunblock! isk.

so ade sape2 nak beli kete num plat KV??

13 comments:

faRra said...

ku mahu itu!!!!

:)


tp bil bace syaratnye, tak jadi larr..

hEeee~

HEMY said...

kalau kita ada kawan sana...dia jual kat kite???takleh ek???huuu huuu..

athirah said...

hye. sory menyibuk di sini.
saya jumpa ur blog kat blog nina mazda.
i read ur comment..
n u said that ur doing tesl at upm.
nak tanya, kalau saya dpt bacelor pndkkn sains rumah tangga kat upm but then nti nak tukar ke tesl boleh takk???
help me plss..

paraxixth said...

damn. kalau dapat yang type R macam faizal tahir mesti x sampai ratusan ribuan gakkan?

kalau bawak ke yg ade duty access kene bayar ke A.P tu?

nie sume rafidah aziz punye pasal la.start dari die la kereta import mahal

Belly-Button said...

farra-- haa itula pasal.. tp org laut kan ske laut.. ok kot.. ;P

hemy-- mslhnya bkn sape yg beli, tp kete tu takbule bwk kua from lgkawi first 3-5years after u buy it, dats why org yg ddk lgkawi je manage to buy..

Belly-Button said...

paraxixth-- i bet u r right, coz sume i tgk umah biasa2 pon mostly pakai honda city baru tuh. hee.. rs typr R tu pon xsmpi 100k kot. im not very sure cane, duty supposed to be mmg xde tp xbule bwk kua before it reaches dia punye tempoh matang, kalu bek jgk rsnya ade access fee which is byk jgk la, jd cam mahal blk.

athirah-- hye u.. fortunately cannot coz educ faculty very strict, tesl got interview and also will accept people yg choose it as 1st choice only.
tp Srt people very motherly, they cook nice food too..org2 1st yg mak mertua nk consider buat menantu. hehe. =)

cik bulan said...

tempoh matang 3-5 thn? kalao baby tu premature pulak?
heh

Monkey D Luffy said...

takder ke plat tulis nama sendiri

Belly-Button said...

cik bulan-- itu ssh nk jwb tu. hee.

luffy-- hee mana de incek.. KV tu mmg num plat langkawi.

shasha said...

uwaaa~!!...nak jugak!!

Belly-Button said...

bule2.. dgn syarat kete anda perlu menetap d lgkawi selama 5 thn. bule?? hee.. ^_^

The Unconscious said...

belilah kereta buatan malaysia :P

♥chentaMAYA™ said...

nak beliii
tapi xde wet!