June 12, 2009

bad hair day!


what if everyday turn out to be ur bad hair day??
as in literal?
yeah,, aku merasai itu sekarang.
help! help!
last year aku curl rambut, orang cakap jangan curl, susah nak maintain.. baek rebonding. cett i kesah ape.
ow yes, it costs a fortune jugaklah....hmm..aku buat dekat Derrick and Team.
tapi mmg very satisfying! it gave me exactly wut i want. memang a transformation.
tapi nak maintaining pon satu hal la jugak, kan.. everyday ko kene twist2 kan rambut after pakai dia punye mousse.
tapi *banyaknye aku punye tapi* once ko dah did a hairdo,, memang kalu tak dijaga bebetol rambut akan rosak.
and of course aku seperti ikot mood kerajinan kan.. rasa rajin buat, kalu tak...
until tetiba baru ni aku realize rambut aku rosak, pastu frizzy lagi. aduh... camno eyh nok buek??

penyelesaian aku, arini bergegas pergi Tesco *trauma sket dgn nama ni, last 2weeks pegi, aku ilang purse. sob3x* dan hasilnya :

- kembali pakai Sunsilk curl shampoo&moisturiser instead of Pantene.
motif: kot2 bule maintain blk?

- pakai Dove leave-on moisturiser.
motif: sebab wangi? itu saja. haha.


korang ade x alternative ape2, cara2 traditional ke, yang bule nak repair damage hair??

(err..jangan suruh pegi stim rambut and sewaktu dgnnya.. coz aku tengah cuti. paling penting 400 suda abeh angkara purse yg ilang. sigh..)


7 comments:

ili aqilah said...

guna bunga raya kot. tapi tu untuk lebatkan rambut.

pergi buat treatment lah..

faRra said...

go for treatment sis!

dats d best...

:)

hEeeeee~


*anyway, sudi2 singgh la blog fara..iv linked ur blog*


hepi blogging

The Unconscious said...

botak :) start from scratch back...

Try not to use some much of stuff on your hair...these things does more damages than repairs in long term...

Gdluck with the hair :)

Belly-Button said...

ili-- skg ni masa kne bjimat cermat, br2 ni da terbang byk duet......

farra-- tink of it, tp kalu bule nk try other alternative dlu..
i've linked u =)

mr. tak conscious-- botak? gud idea if i cud b lookin as gud as bald tyra banks ke..lol.. d prob is, i don't. hee.
thanx nyway.. ^_*

Belly-Button said...

update: so far hasil penggunaan ini mendatangkan hasil:-

wangi. yes wangi sj. hee. kte tggu few days lagi.

♥chentaMAYA™ said...

ahah!
guna bunga taik ayam xley?
kui3~

Arin said...

arin donlod je..hehehhehe..