June 14, 2009

Sharing is Caring; pirates dvd included.



misi aku hari ni -- cari dvd Hannah Montana & Drag Me to Hell.

since kakak Captain Underpants Tarzan ade di kedah ni so aku amek kesempatan itu to meet and ajak dia ke city plaza, jalan2 sambil aku nak carik dvd movies ni. *dengan sis-in-law bond mesti manyak baek maa..lol!*
aku tengok sume kedai2 jual cd and dvd ni laennn macam je?.. macam kedai tak siap je sume. even ade satu kedai tu letak cite hindustan je sume. ORIGINAL ye.

aku : dik, cite english takdak ke? *cakap utara nak habaq kat hang.. =P*
budak 1 : takdak.

sah! ade rush arini! isk agak2 la nak tipOo aku pon? takkan la muka aku nampak macam pegawai yg dlm rush anti-piracy kot??
oke aku pegi kedai ke-2. nampak teratur sket.. aku dok mengharap ada cite2 yg aku cari tu.

aku: cite hannah montana ada?
budak 2 : (tgk aku dgn muka konpius)
aku: cite hannah montana..

at 1st aku sebut right pronunciation 'hay-na-mon-tay-na',, tp sebab budak tu konpius aku terus membahasa melayu kan nama tu menjadi 'ha-nah mon-ta-na'. amek ko.. terus ilang glamer si miley cyrus!haha! barula dia faham. tp frust! cite tu kata dia takde lg, tgh order. *huu..mantap maa..itu dvd pirate pon ada amek order maa..*
aku tanya pulak Drag me to Hell, sorang lg budak kedai tu cakap..

budak 3 : ada kak, tapi gambaq teruk.
aku : gambaq teruk??
budak 3 : ni yg rakam dlm panggung punya, tak clear.
aku: err yg cantik takdak lg eh?
budak 3 : takdak lg..

hahahah, aku berasa seperti tgh buat dark business di situ..
frust3x.. yg aku cari sume takde. isk.

kalu aku back in kL or Srmbn, mmg sure aku pegi 4 watching movie instead of buying dvd, tp sebab di alor star ni limited sket,, so kne pndai carik alternative la kan.
yea, aku membeli DVD cetak rampok. so wut kalu aku tak cukup berhemah utk beli dvd original?
pirate dvd sekeping rm5, 3keping rm12.. clear lak tu! sapa tak nak?? hee. aku nak!!


8 comments:

paraxixth said...

huhuh...baru je kuar citer tu dah nak cari yang pirate punye..ape punye turr

Belly-Button said...

dont underestimate dis shops here oke,, penah cite xkua cinema lg cd dvd dorg da ade. manyak cepat maaa.. baru bule untung... =p

♥chentaMAYA™ said...

hahah!
seludup ea!
kui3~

paraxixth said...

lallala...who care

Monkey D Luffy said...

tgk wayang jer

huhuhu

Belly-Button said...

chentamaya-- of kos seludup....hahaha!!! *evil*

capt luffy-- xsempat, kalu x mmg sure pegi. next month br back in kL, msti da abeh dh. tu yg beria carik dvd. kat aloq staq xde show cite tu.

shasha said...

akak selalu tunggu lama sikit supaya dorang dah dapat master copy...kalo sekarang ni gambar mmg tak cantik laa

Belly-Button said...

tulaa ni kes org yg tidak saba. hee.