June 16, 2009

Don't judge a shop by it's bumbung!


ko suka makan ape? ko suka makan western? japanese style?? korean fussion??
segala-galanya?? bagus3x.. bule team dgn aku. hahaha!
takmo cakap banyak, aku nak promote makanan malaysia ye,, more specific makanan kelantan. yeap aku bukan org kelantan, Kapt Tarzan family nye org kelantan *which is d reason why aku bule smpai sini* anyway aku admit makanan sini mmg best!
kedai pilihan minggu ini:: -- *wahh sejak ble lak jadik weekly issue??stop it!*

MZ DARULNAIM
location: Kampung Baru, near KL International Hotel

Before balek haritu, aku dan sistas Kapt Tarzan pegi round kL, akak dia yg sorang ni keje kat luar mesia so jarang2 blk.. sesekali blk aku jadik driver bwk g jalan2. singgah Mindef jemput Kapt Mitten *another kapt, another dilemma. tulang in d closet. urgh.* coz makhluk ni ckp nak intro satu tempat makan yg sedap.
seriously mula2 sampai aku doubt jugak 'keupayaan' kedai ni since tgk dia punye rupa, kan.
takpe kte masuk dlu...........
huuu org ramai kemain!! mostly office employers/employees based on dia punye attire. siap berneck-tie ape bagai, yg macik2 korporat dgn rantai besaq pon ade. walopon panas giles sebab bumbung dia zink tapi full-house! orang2 tak kesah nak berpanas sket asal makanan tu sedap. and yes makanan dia mmg sedap! dengan rakusnya aku mencedok udang2 besar..... pendek kata macam2 la makanan ala kelantan, ikan singgang, ikan bakar, kepah,, u name it, semua ada!
oke di bawah antara piccas yg sempat aku cam-whore-ing dia sana.


budu bawak original dari kelate ye.
yg berbotol2 tu air gas yg sgt feymes di kelate. ramai org order air ni tp aku tak ske air gas.
lantai dia tiles lagi u... nak suluh muka pon bule~~
ade jual jugak kueh2 which is also sedap, aku try dah.

and bowl di belakang itu saksi aku mencedok bapak2 ayam udang dgn rakusnyaa... wahaha!~

and last but not least, kedai tepi MZ Darulnaim.. tgh2 snap picca aku baru perasan perempuan yg plg hujung sekali on the right side..korang kenal x??
*ye semestinya dia bukan aku. oke!~*


9 comments:

Belly-Button said...

amieda, those piccas were taken by nikon d5000, tp biasala amateur lg tak reti sgt nk setting pe sume. hee.

faRra said...

waa..ni yg nk try pegi ni...

:)

Arin said...

arin penah gie sini..my MIL is org kelate..suka dia dapat mai mkn sini..but waktu kiterg gie, ramai nau manusia..panas wooooo, sbb atap zink kot..

Belly-Button said...

kapt mitten ckp mmg most of d time ramai org, tmbah2 lunch hour kul 12 cm gitu. yeah panas sbb zink, tp bagus gak strategi dia.. xbule org lepak lama2. pas mkn je trus blah. haha.

Monkey D Luffy said...

semua kedai makan kg baru memang femes

cik bulan said...

teruja tgk budu tuh. coz frust ari tu balik tganu beli budu tepi jln bukan di pasar. so tak sedap. terus buang.

shasha said...

sapa tuh??

The Unconscious said...

siapa kapten kapten tu...sorry i tak tau.

damn..makan kat sana macam duduk makan kat sauna?

Belly-Button said...

cik bulan-- harus pegi cni, budu original punye..haha!

shasha-- gmba tu?? julie dahlan. hee.

luffy-- i xfamiliar sgt area kg baru ni..

mr unconscious-- ahaha dun wory org laen pon blur2 lg siapa kapten2 ni, i havent tell nything.
for intro: they r in army. lol~
yess!! macam mkn dlm sauna.. bule kurus la ini macam..hehe..