June 14, 2009

uit, uit.. sape ade facebook?

yeap aku tawu korang2 semua ade facebook kan??
2,3 ari lepas aku baca notice bout few days after that all facebook's users can have their own username. * bende ni frenster, myspace ape sume da buat, facebook je blom* aku begitu terujaaa nak jadik orang 1st yg bule letak nama aku *supaya tak berebut nama2 yg sewaktu dgnnya*.. tunggu punya tunggu eik notice tu da takde, tp dia tak bagi notice laen pulak cakap kate da bule pakai ape bagai, kan. isk.
then arini ble aku gi page facebook moderater *kot??* ni br aku dapat link itu..... akhirnya. kalu tak, sampai ke sudah aku tak jupe. hee.
kuciwa btol ble 1st name + last name aku da tak ebelebel. arghh, apesal?! nama aku + bapak aku takla common sgt kot. tapi takpe akhirnya aku bisa mengusahakan username yg menepati citara piawaian aku..... *wink!*


motif username ni adalah memudahkan pencarian orang2 yg nak add korang besides guna facebook badge. *such as kalu nak gtaw by phone tak bule guna badge, aite?*
korang da add username blom?
kalu yg blom tu sila pegi ke link ini oke?? -->> sila tekan saya =D
semoga dgn info aku yg terlambat ni useful pd yg memerlukan. hee.

p.s. korang pikir btol2 nak letak username ape, skali da letak da tak bule edit oke?.. chioww~~


7 comments:

Fadhlah said...

dah buat dah...kenapa nak carik2 lak nak buh id tu...klu kita click button home tu kat ada automatik reminder...entah la..saya kul 12 tengah hari semalam register.alhamdulilah dapat gak buh nama btol.....

faRra said...

fara d facebook..
dl rajen mengupdate..

tp sjak d blog ni, maken mals nk tgk..
naseb bek u btau about diz username..
at least fara tak ketinggalan..

:)

Belly-Button said...

fadhlah-- nope, i didnt get d auto reminder, dats why lah..

farra-- my pleasure.. ;)

The Unconscious said...

Haha....i dont have a facebook. maybe i should i get one...? nah...just got time to update,upload and etc...

Anyway...thanks for your feedback... but she is not real...it's a story :)

░♥si lampu neon♥░ said...

kenapa aku sorg je tak minat f.b ni? huagagga

HEMY said...

aku tak paham..ahaha..mungkin sbb aku tak aktif berfacebook. nk aktif lak, opis dh tk blok..ahahahaha..

kunjungan pertama ke sini..salam kenal..

Monkey D Luffy said...

aku takder FB :)