June 23, 2009

Destinasi Budget la sangat.. ~


oke aritu aku da pegi ke langkawi dgn penuh dramatic! hee sbb nak stay close to d budget punye pasal. nama je kelahiran kedah tp penah pegi langkawi wen i was 5years old saja. tsk..tsk.. so dis time nak try menikmati keindahan tempat sendiri.
aku stay dkt Kuah, too bad tak cari area pantai Cenang. rasa rugi gile. tp ok la dat room 2 queen beds dia kasik rm160 for 2nights stay *murah sket compared to holiday season*
aku tak minat nak pegi makam mahsuri, beras terbakar and all, so ktorg punye aktiviti just berkisar mengenai air, air, air, dan makan!!haha.
so antara yg aku try::

i tried Island-Hopping. best price i got was rm30 per person. oke pd sape2 yg tak tau, Island Hopping ni dia bwk kte by speedboat to 3 islands.
Pulau Dayang Bunting where u can swim in d famous tasik dayang bunting. org cakap sape yg susah nak dpt anak kalu minum air ni mcm ade posibility la akan dpt anak. which is i dunno btol ke x. aku tak reti swimming tp gatal nak terjun jugak! though pakai life-jacket, seriously rs mcm nk tenggelam. mcm kne sedut je! panik dah aku. takot Ooo!!
2nd pegi pulau hape tah bg makan burung helang and lastly pegi ke Pulau Beras Basah.. which is seriously damn beautiful! *nak amek gmba pon lupa!* kat cni aku mandi tak hengat smpai sun-burn and meng-usya omputih yg tgh nak tanned kan dia punya kulit.... ahahaha!

i also tried Cable Car gunung Machinchang tu... scenery mmg nice dr atas. kalu usual rate is rm30, tp kalu citizen.. tunjuk IC we only have to pay rm15 je.
erm ferry ticket kalu from kuala kedah is rm23.. kira dlm rm50 la utk tix pegi balik..


wee!! ini benda rm50 skali naek.

nampak x bukit2 kat atas tu?? kan ade nampak macam pregnant lady tgh baring, kan? nampak tak perut dia? tu la pulau dayang bunting..


baek punya aku suh kazen aku pose. he-he. cantek sgt scenery.

green side on langkawi island *taken from blkg umah kawan kpd fmly*~~

aku mawu tolak itu Banana Boat!!!

my steps in langkawi.. remain~
jom pegi langkawi dgn aku, nak??

11 comments:

faRra said...

murah larr akk dapat RM160 tueh...kt ne????
fara pon baru je balek dari langkawi feb lepas, 2 days b4 nk final exam n around a week b4 nk stat practicum..
hEeeeee~

best2...jom kite g lagi!!!!

:)

haNNa dOnuT said...

woo..bestnye....hana pn xpnah p..

paraxixth said...

owh ya.anda ade belikan saya honda integra?

shasha said...

nak nak...me suka gi langkawi walaupun dah gi byk kali..heheheh

Ena Mazly said...

best wooo shoping dan shoping dan shoping di langkawiiiii....

Anti agni Energie said...

Syoknye cuti2... :D

Nice post.

Salam, kami merupakan pekerja-perkerja yang telah dibuang tanpa menerima gaji dan pampasan oleh sebuah syarikat multinasional yang dalam proses untuk lari dari Malaysia

Please support kami.

Jadilah follower kami.

http://agni-energie.blogspot.com

Inilah usaha kami untuk menuntut hak kami.

The Unconscious said...

Hahaha...u should have stayed at chenang. Next time try Malibest - its about 120 per chalet and it's good. Beach is just like 2/3 minutes walk. Did the monkeys at Pulau Dayang kacau u...hehehehe...

Belly-Button said...

d unconscious-- mane de kacau me, itu sume kwn spt monkey d umah sdiri..haha.. btw my monkey name was betty. =P
takpe next time jom ikot! lol!~

shasha&k.ena-- jom2.. wahh bule wat rombongan da ni!!

The Unconscious said...

hahaha...betty button buys a belly button...

DIK AN said...

Lawa selipar.

Belly-Button said...

dik an-- slipper? gee thanx ;)

d unconscious-- yea i want more belly, so i can put them as my accessory! hahaha~