July 01, 2009

Hidup senang-lenang yg tinggal tak bape hari je lagi.


tak bape hari je lagi aku nak bersenang lenang camni. 1st lecture masuk2 je nati Language Deficiency Learner. hmm.
last sem untuk wat ape yg patot.. before practicum.
da masuk tahun ke-7 aku diggin' Tesl field.
dip 3years + bachelor 4years. gile btol. mengalahkan dokter.

sesi ni ade project paper literature, ade kokurikulum.
aku rela amek double project papers instead of amek subject kokurikulum. *see, aku sgt tak suka sports*
naseb baek bile keje nati agreement ckp kene posting dkt politek/ kolej komuniti. so takde possibility aku nak kne ajar Physical Education (PE). yes, yes!

practicum masa diploma dlu, at primary skool. budak lebih ingati aku sbg 'teacher penyanyi', instead of teacher english. kalu aku masuk kelas ganti, pakat bukak buku lagu suruh nyanyi lagu my heart will go on.
cikgu2 dlm bilik guru start musykil sape teacher penyanyi.
isk. bahaya betol aku ni da terpesong dah.

practicum kali ni, kne lebih serious.
tp nati skola mane sruh aku ngaja PE, siaplaa.....
aku suruh budak2 main ombak2, tak pon game anak ayam-anak musang!


note: Pengetua skola tak bule marah aku, kat mrsm dulu mase form 5 pon cikgu suruh kitorang maen game anak ayam-anak musang ngan ombak2 masa waktu PE.
oke la tuh.



9 comments:

shasha said...

hehehhe...kreatif sungguh..

The Unconscious said...

hahaha...good luck. so ur a teacher

Belly-Button said...

im an art people who stuck in a body of an educator.
if its not becoz of d scholar contract, i'll definitely pursue my master in literature instead of tesl right after.
nyway it still d 2nd best. just lecturing instead of teaching. ok la..
teaching is hard.

kerol said...

dah terlmbat nih..selamat hari guru..hehehe

anonymous said...

wah.. hebat sungguh..

teacher penyanyi.. aku pun nak jadi

macam kau-lah.. bdak2 mesti gila2

suka terutama yg jantan.. haha..

Monkey D Luffy said...

time belajar memang rasa bosan

time kerja... rindu plak time belajar

huhuhu

Belly-Button said...

kerol-- erk? ahaha tenkiu2!

anonymous-- ade bdk drjah satu ckp dkt aku,, "teacher, dia ni nak kat teacher" sambil budak yg di point-out tu senyum dgn penuh macho~~
aku malu2 rimau. hahahaha!!

The Unconscious said...

hahaha...see see you get married to a student...hahaha

♥chentaMAYA™ said...

weh~
ko chekgu kew?
hee~