October 25, 2009

awat hang ingat hang cukup package??

harini lantak pi la kalu aku cakap org x paham pon. *entry northern-dialect-mode*
tapi kalu org utara wajib kena paham, kalu x mau kena tengalung. haa. biasa la kalu nak maki kat org dalam bahasa sendiri lagi syok kan.
tak kira la si polan itu baca ke tak, si polan tu tak baca pon bukan dia ada belog pon.
lantak p kat hang la. aku kesah ka??!

cuma aku nak habaq kat sini,, jangan dok perasan sangat la kan. jangan bajet terhangat d pasaran, kepuasan dijamin 100% buatan malaysia.
err,, terjamin ke???

aku macam nak gelak2 ja bila tengok org yg pasang2 ayat ni. ni bukan zaman skolah yg kalu org puji sket kembang satu ari.
yg aku rasa aku nak habaq adalah, "u should try harder, im not buying". actually mmg aku habaq pon. nak habaq mai, pompuan la ni pon da reti beza dah laki tu camna. kalu ari2 cakap cinta, tu makna kata dia bukan cinta pon, rutin ja. jadi kalu hang puji segala manusia yg ada, hang rasa org makan ka puji tu? org len aku taktau la kan, tp aku dak.
aku cukup pantang ngan orang yg rasa diri dia tu sgtla best, bajet sgtla laku, bajet kena jaga reputasi. aku nak tanya sikit, apa dia reputasi hang tu??
mungkin reputasi bursa saham dgn pompuan2 kot.
bila hang rasa macam org meroyan nak kat hang, hang penah pikiaq dak kalau2 orang tu pon pemaen hang jugak? saja seronok2.
kira macam nk keluaq muntah ijau biru kunin dah aku ngan perangai hensem hang tu.
hang ni saja nak suh aku meluat kat hang kan.

aku penah rasa hang ni best gila. tapi ntah2 aku yg gila kot sebab pi rasa camtu.
hang ni mmg baguih sebagai kawan. kawan saja.
bab laen hampa suma paham2 sniri.

note: org2 tak berkenaan kalu baca ni toksah dok perasan, entry ni bukan untuk hampa. kalu untuk hampa aku p direct cakap teruih. apa barang nak tulih2 lam blog. aku cemuih dah dengan benda2 back stab ni. ancient sgt.
ni entry untuk org yg buat tak paham bahasa.

13 comments:

shasha said...

hhuhuhuhu...lamanya tak dgr loghat utara...teringat langsung kat x office mate org kedah...

Ries Lee said...

aku jadi tukang pici jer kali ni...

Ries Lee said...

aku jadi tukang picit jer kali ni...

w|cKa` said...

ingatkan kat blog rizalman ja ckp kedah.. ada jugak bahasa tu kat sini.. haha

Thumbnail said...

woah!
paham2
hehehehehehehe

Belly-Button said...

[shasha]
ni sbb geram sgt dah ni...

[ries lee]

paham ka dak?

[kak izan]
besa la..kalu nak marah biaq puaih ati...hee. =)

Belly-Button said...

[zara]
haa.. paham takpa! *thumbs up!*

Belly-Button said...

btw,, to anyone yg curious,
hal ni takde kaitan ngn kapt.tarzan. dia maseh selamat di hutan sana. heh.

The Unconscious said...

ok. I had real difficulty reading this post..tak paham langsung oi

Belly-Button said...

[charlie]

haha.. p bertapa kat kedah selama sebulan.. mana tau kot2 bule paham.. =P

The Unconscious said...

baiklah. I akan resign and bertapa kat gunung apa kat kedah untuk dapat ilmu/hikmat memamahi bahasa u :)

~MaNjAmAS~ said...

bahasa kedah cam lega, sbb bule cakap lepaih..puaih!! cam phrase 'pungkoq hang!'..lepaih gila!!

*stayed in kedah 4 10 years! =D*

Belly-Button said...

charlie,,

gunung jerai lah!oke baek sila pegi bertapa kat situ! wehehe..