October 11, 2009

Ko selalu crisis/bergado dgn partner ko sebab ape?? ade penah sebab berebut buku tak??


hmm. selalu nye apa yg menyebabkan terjadi sesuatu conflict?
3rd person?? duhh.. too cliche.
any other reason[s]?
aku nak tau sebab2 laen selain issue d-other-girl or d-other-guy.

tadi aku panas2 hati dgn dia, dengan si kapt. tarzan.
padahal da lama tak jupe and in touch coz dia kat hutan.
sebab saket ati beocz berebutkan novel The Time Traveller's Wife.
oh well mmg dia yang sebut2 nak get this book, then bile aku baca synopsis mcm best pulak.


**************
Setting: Popular Bookstore, Jusco Seremban

aku cakap pada dia,

aku: "u baca novel My Sister's Keeper dulu, biar i baca novel ni. u'll take time."
he: "apesal pulak?? i yg nak baca buku ni? why suddenly u nak baca pulak?"
aku: w%$#FT&^$..... (tengah bengang) "now i nak baca. i taknak baca My Sister's Keeper. ikot u la nak beli pon."
he: "i'm not gonna give up this to u... u know rite?"
aku: &^%$#.. "yea i know, i dont think that u'll give up pon."
he: "betol taknak Sister's Keeper ni? i beli u betol taknak baca ni? buy 2nd book will get 50% OFF. betol taknak? jangan nyesal"
aku: "yes! u beli lah u nak baca!" .......sambil blah dari situ...

*****************


bengang betol aku. kenape dia takbule nak pikir beli je buku Traveller Wife tu 2 bijik? kan senang, tak payah rebut2?
instead of bli My Sister's Keeper lepas tu pegi tinggal kat umah sbb dua2 org pulun nak baca Time Traveller's.
(-_-) ''

hmm,, ilmiah gile bergado pasal buku!
kadang2 aku glad ble ade partner yg reader, macam aku.
kadang2 aku annoy bile dia lg general-knowledge-wise dari aku.
kadang2 aku wonder army yg busy masuk kuar hutan pon nape sempat nak membaca, dah sah2 amek ambik masa yg lama utk baca coz busy, kan. dan menyebabkan partner dia ni maybe tahun depan baru akan dpt buku tu dr dia. tsk. bengang.

kadang2,
aku rasa kitorg sangat dumb2 coz bule conflict pasal benda2 mcm ni.
pasal buku pon bule jadi ka??
tapi,
dia cakap lagi bagus ktorg irritate each other dgn benda stupid macam ni, dr something else.


orang laen slalu ada conflict sebab ape??
seriously i wonder.........



note: btw cite Time Traveller's Wife ni da d film kan.. end of dis october will be on screen...

7 comments:

The Unconscious said...

hahaha....thats funny :P

AngOsH said...

cite tuh mmg best kan kak???huhuhu..gaduh??comel gile akak sorang nieh..

w|cKa` said...

aritu kitorg bemasam muka sbb dia yg terlalu rajin kemas rumah telah dgn tidak sengajanya letak screwdriver dlm my handbag.. aduhhhh punya la nak semunyikan semua menda sampai masuk dlm handbag.. isu2..

shasha said...

hheehhehe...suka membaca juga!

Belly-Button said...

[charlie]
huh i annoyed satu hari.

[anis]
yela dia taknak jd bf yg baek dgn berkorban novel tu utk gf dia. kalu x, nmpk mcm touchful sket. hee.

Belly-Button said...

[kak izan]
haaa?? srewdriver dlm handbag??
hahaha...
kira mmg bersih abehla umah kak izan.. i wish najib is like dat too. =P

[shasha]
beli novel tu! best!

.ArianiAizat. said...

pernah bergaduh sebab tanak makan ubat..