October 17, 2009

Kisah Wad Ortopedik

~ nite scene @ wad ortopedik , hospital seremban.. ~

dulu aku ada post entry pasal aku ke hospital alor star *kisah pesakit n handcuff*.
this time around, aku pertama kali jejak kali ke hospital tuanku jaafar, seremban tuh.
alkisahnya granny-in-law saket..... rupanya tulang patah.. makanya aku sampai ke sini. selain masa mak aku beranakkan aku, ni 1st time kot aku lama2 kat wad kat spital..dlm 4jam camtu.. *kira lama la tuh..oke?haha..*

huhuh daif aku tengok wad ni.. siap meja kayu laci kayu zaman jepun haa still guna.. okela spital lama kann... besi yg dia gantung untuk straightkan tulang yg patah tu mak aih... mcm nak exercise angkat berat!!
oke dekat area ortopedik ni aku takde jupe banduan2 yg mcm aku jupe dulu yea.. just few things aku notice:

  • nurses ni mcm ade satu jenis rupa yg sepesen. mesti putih2.. kecik2.. sekaligus buat aku terpikir eh org tinggi2 mcm aku ni takde jd nurse kah?? apakah yg org tinggi2 ni lakukan? TAPI,, nurse memang comel lah. huehue.. so kalu ko nak tergolong dlm golongan yg confirm comel, sila jadik nurse. lol!~
  • dokter skrg pegi keja bule pakai jeans eyh?? ade sorang dokter ppuan ni stylo mylo abeh.. aku rasa dr muka dia tu umor baru 24, 25 kot.. pergh salute lah! owh yea ada jugak dokter lelaki yg cute contohnya yg treat granny aku. TAPI takpayah, tak cukup bersopan untuk jadik calon bakal boifren. reject!
  • perlu ke operator ambulans bercakap on d phone tu selama 5-10 minit sebelom granted d ambulans' request? cehh.... kalu org nak beranak mau da keluar kepala baby tu kot..
  • scene macam dlm cite sepet. 1MALAYSIA gitu.... ade satu makcik ni ramah mesra gila dgn satu patient chinese n anak dia, baru bertego da bule bergelak2. dah takde putih, hitam, kunin..kaler kulit semua da tak nampak.. hanya kongsi satu rasa yg sama iaitu.. s.a.k.i.t. !! haha.. kiddo! =P
  • apakah aku perlu malu kerana sesat dari bangunan hospital nak ke parking lot??? yg bila aku sampai keta je aku perasan rupanya bangunan tu..... dekat sebelah parking lot je!.. (-_-)

so, hari cuti ko pulak macam mane???







**embulens yg datang pg td**







4 comments:

Ries Lee said...

aku suke nurse...
cikgu pun aku suke...

aku lari topik ker??
hehe...

Belly-Button said...

[ries lee]
dun wory,, maseh dlm topic..lol..
nurse mmg cute. haha.

The Unconscious said...

uhh....arghh...i takut hospital and even more wad ortopedik. penah patah ankle :(

Belly-Button said...

[charlie]

hee i wud never want to be warded!