December 31, 2009

2010, enuff with Controversy.

ko ape cerita 2009 ni??


antara significant moments 2009 :

Putri Gunung Ledang Musical Theatre!
the best theatre yg aku penah pergi. tak sia2 splurge a fortune, memang superb! aunty kat sebelah aku siap nangis lagi.
i went to the theatre with a sweet stranger. =)
1st time aku jupe dia masa beli ticket, a week before the big-day. that's d 1st time. we have the same passion so we enjoyed ourselves. siap sesat2 kat putrajaya carik umah kawan aku coz aku da xbule masuk after curfew.
hey dear, we had fun aite!


cold-cold night at Kuala Kubu Bharu Dam...
i spent a nite under the sky with a rough wind. it looks exactly like in this picca.. masa malam, tetap cerah, ntahla kawan aku cakap sebab reflection that cloud bawak from KL. we had a gud time *besides my troubled stomach* we told story, we listened to each other, tengok org memancing atas d jambatan. and there at nite u cud see dlm deep jungle tiba2 nampak a dim light, far far away from each other. it was from rumah orang asli there. sepanjang malam aku pikir apa perasaan org yg ddk kat situ? macam mn kalu dia sakit tengah2 malam, kat tengah2 hutan tu? dia penah x tengok kat lua pondok dia malam2.. and pikir apa yg manusia dgn pembangunan kat luar sana tgh buat? hee macam2.
jalan ke situ, ade simpang ke Bukit Tinggi.. 43 km. isk kalu ikot hati nak je aku pujuk kawan aku suh pegi.
sleep under d sky while listening to the jungle sound. oke i've experienced it. =)


i went 4 sightseeing at Bukit Ampang. seriously cantik sangat2.... nampak whole kL. i still remember it was in January i went there with Bo. haha dia selalu layan request aku. i told him wut i expected in 2009. i told him that suddenly i feel unsure with what i wanted all these times. as if this is not wut i want. we talked deeply which was terukla aku ni da tak ingat apa dia. aku ingat lg suddenly kawan aku called, tanya aku turun tak tgh fogging ni?? ha. ha. ha. fogging lah engkau wahai upm.. aku on d top of Kay-Hell!


kL tour!!~
jadi tourist dis nite, aku cakap nk pegi zouk. haha. oke tak pegi lagi, kalu 2010 aku pegi nati aku cite ye.


tak bape jam lagi da nak habeh 2009. Bo ajak ramai2 tgk sunrise nu year kat Broga hill, tp aku malas nk turun kL lah. lg pon nati mummy curious pulak.
aku hope 2010 ni takde ape2 controversy, umur da suku abad ni aku hope lebey stable.
aku nak avoid any negative element.. speculation, insecurity. sebab tu kalu takde pape yg aku rs nk cakap, aku prefer low je skrg.



Speculation
tapi aku tak faham kalu org suka buat timbul speculation.
tak payah org jauh, aku tanya org yg dekat saja.
aritu aku tanya tarzan, pe la masalah dia ske post entry n fb status yg tends to lead to curiosity. kadang2 mcm org meroyan je. *walo dia tu tarzan, dia xterlepas dr blunt-words aku* as i expected, dia cakap writing is just a writing and those controversial status neva meant for any intention or any who.
aku tak heran, sbb dia ni mmg spesies laen sket.
yg aku heran, kawan2 dia tak pelik ke dia tulis bnda2 cmtu?
jgn menyusahkan i, bule? he said "kawan2 i bukan mcm tu. nape lak bukan relate to us". ceh. confident gila ngn kawan2.
yg aku tau manusia ni lebih ramai yg busybody dr yg amek tau hal sendiri.
kalu si tarzan, i know dia tak suka kalu org bule read him right. hee ingat aku taktau ke.
pehal la ade jugak org ske people gets wrong bout them? haih.


Insecurity
Perasaan tak selamat.
mungkin kadang2 perlu.
bila tarzan ask or kawan2 discuss dgn aku, sebenarnya aku rasa sume tu bergantung pada faith. sebanyak mana ko percaya, and bule ke ko percaya?
it depends.

"i just want a simple life, simple relation, everythg just simple." aku cakap kat tarzan, masa tu lepak sembang2 kat kedai kopi.
dia pandang sinis pastu ckp, ''expect the unexpected".
aku cakap "jomla sembang macam kawan, view i ni mcm kawan u oke". aku cakap dgn penuh semangat. *sebab aku nk laser/latu dia best sket..*
dia pandang aku lamaaa.. *mesti dlm hati dia kata aku da stat merepek*,,
pastu dia kata, "bullshit."
huh. aku dah agak dah........



Guys,, Happy 2010!!



note-- aku tak kira lah, 2010 ni mesti jd lagi bagus dr 2009. semoga aku tak buat affair dgn bdk skola. haha! urh pasni mls aku ckp psl tarzan, tunggu la kalu ku rajen nk sebut. plg penting, dia still breathing. tu je. haha.


4 comments:

shasha said...

happy new year babe!

Belly-Button said...

nu year to u tooooo!! =)

faRra said...

Happy New Year, k.Sha.. :)))

Belly-Button said...

{farra]

pe plan kte taun ni?? hmm?? ;)