December 28, 2009

after a year... finally dis is it.


oh da setaun. baru aku notice da setaun aku create blog ni, disember 2008.
tapi aku hold, until mid dis year baru aku start posting entry dlm ni.
mula2 aku ingat kat dalam ni aku nak let the most hidden things out of my chest, tp aku cancel la niat aku tu sebab aku taktau sape yg will read and plg penting skali aku tak suka org jump into conclusion and speculate thing.

the gud things about having this blog, ramai gle aku kenal new peoples.
even earlier, aku xpenah link with org yg aku kenal in real world. its all sweet strangers.. which is very gud, ada sesetengahnya aku da jupe. and the rest, we connect in a very gud way that proves it doesnt have to be on real world, even in virtual pon ko bule dpt gud friends and great companion.

aku tulih apa?
here, aku tulis benda yg aku nak share.
benda merapu, benda best, benda uglehh, benda cantik. anything.
kadang2 aku cakap benda personal, but not benda yg aku consider level private.
kalu aku share here, thats mean im just giving story2 yg aku anggap level biasa2.
well aku bukan artist,, sape peduli aku inrelation ke, off-relation ke, engage ke, single ke. and thats not for public.
sape2 yg connect dgn aku in fbook can see status/shoutout.
and for the fact, all those takkan pernah ada kene mengena dgn real relationship aku. kalu hal skendel tu, ada kot. haha. tak pon, just aku tulis je apa yg terlintas.
sebab? mcm apa org yg meaningful pd aku ckp,, love n relationship tu bukan utk tatapan semua. and setiap org punya pendapat sendiri. =)

apesal aku tulis pasal ni?
just now aku talked with a friend, dia cakap ada org ask aku tgh ada masalah ke, relation prob ke?
aku tanya knape, dia cakap pasal org tu baca kat blog aku *maybe yg previous entry psl off-writing kot*.
haihhh.. kenapa kalau ada masalah je mesti love ke??
tp yg paling3x aku tak suka, -- speculation.
oke aku nak cakap.. tak payah buat speculation la sbb aku takkan tell benda mcm tu kat sini.

pastu aku notice ade view org pegi blog aku, blog kapt tarzan, and blog join account ktorg *dis one never intend to people*, viewed from same i.p.
eik, apakah??
too bad tarzan kinda reserve this kind of privacy to himself *even fmly pon owez updet dr aku*, and aku pulak now more to lebih suka keep it low. people changes, dude..
so selain self-assuming and own definition, nothing much to get from virtual world regarding us.
pe kata tanya direct jek kt aku ke dia, kan lg senang. =)
and,, commitment aku bukan dgn dia je.
cuma just dia je aku penah bg story sket2 kt cni.
plg penting, tak yah amek tau la senang.
eh aku busan dgn speculation.
2010 ni banyak nak kena buat ni, so kena kurangkan benda2 tak penting.



kadang2 aku diam, sbb rs mcm takde pe nak ckp yg ada benefit utk org len. so?
kadang2 aku diam, sbb meluat sebulan org asek tny ble nak kawen/abeh study. so?
kadang2 aku diam, sbb hajat nk beli e72 tak tercapai lg. so?


9 comments:

kerol said...

so?bersabar je yang kita kena buat..

shasha said...

bila terlampau pikir apa org lain pikir..kita tak jadi diri kita sendiri..kan?

Belly-Button said...

so..jgn misunderstand thing...

Belly-Button said...

[shasha]

yeah, ssh nak satisfy everyone's need.
lg better some things kte keep it for diri sdiri, our own space.

cik bulan said...

'speculation'.. benda yang semuar org akan buat. guna otak out of the box utk buat speculation.
it's natural.

diorang sendiri tak leh stop diri mereka dari buat speculation, apatah lagi kite yg nk stop diorang buat speculation kan?

but, speculation is speculation. biarlah ia bermain di minda saja. jangan biar ia bertebaran pada sape2. sbb speculation itu mungkin salah..

kan kan kan?

faRra said...

sometimes, it's better "silent" than talk..
kan?

Belly-Button said...

[cik bulan]

hey babe. yeap! mmg kte xbule halang org buat speculation, tp mcm ko ckpla biar ia di minda je sbb speculation bkn fact. so kalu g spread wrong news, cne tu kan?
its great to know ada lg org2 yg lbih suka ask directly if they wanna know thing. i like it dat way. coz dats my way. ;)

Belly-Button said...

[farra]
yes.. byg cakap lg byk dosa. huhu.
congratz darl 4 d posting..ala xsmpt la ni nk g lepak2 ni??

faRra said...

k.Sha..thanks..:)))
nk lepak from now on sgttttt la sempat..
Fara ulang alik je g skola..
so i'l always in seremban 24/7..