March 14, 2010

papparazi @ labour room!~

takde, takde sape nak bersalin. bukan aku, bukan.. bukan..
so macam mana aku bule muncul kt sini eh..
macam ni lah,, bila ko ade sorang future mum inlaw yg keje nya sebagai midwife aka nurse bidan.. so ade lah chance ko nak termuncul d tempat2 seperti ini selain waktu ko dilahirkan atau masa ko nak melahirkan. hee..

balik dr sekolah terus ke hospital bersalin.. haa tak ke sungguh ilmiah tuhh..
ikot hati aku nak terus blik..nak bedebumm tidoo..hee. tp mummy yg everyday dtg fetch dr skola, ble dia nak jupe kawan2 dia kat hospital baru ni..so aku follow jela.
*aku bukan nye inlaw yg manje yg perlu di anta dijemput oke... cuma aku akan stress kalu bwk kete manual....tambah2 ble jalan berbukit. so mummy kena anta. huhu*

nervous jugak hoh pegi tempat bersalin nih, semacam je aku rasa. mumy ckp aku fiance anak dia dgn penuh style, bule tahan jugak mumy ni speaking tak kalah ohh.. =P
pas da senyum2 kt staff situ, aku laju je meneroka segenap pelusuk tempat tu,,,,,,,,

beginilah rupanya dewan bersalin tuh... katil kecik kaler biru tu utk baby...
it doesnt look like what i expected. nampak very simple.
i thought bilik bersalin lebey scary. ni mcm masuk bilik dentist jek... nak amek gmba close-up xbule, sbb besides staff, org biasa takbule masuk... ni aku curi2 snap la ni bile nurses dia dok sebok sembang dgn mumy. hikhik.. sebab aku rasa ramai org terutamanya lelaki tak pernah tengok camne la rupanya labour room haa.

actually ni private hospital/klinik yg baru... dekat seremban. masa aku g ni, dia br je opened for two days.. so takde lg org yg bersalin kat sini.
haa tak scary sgt kan?? so pada laki2 kat luar sana, sila temani wifey anda di kala dia nak bersalin ye.. jangan pengsan2 lak.. buek malu je.. ;P



p.s. skrg tgh cuti sekola!! i hepy.....~


4 comments:

Belly-Button said...

mum-reader..

mcm ni kah rupanya bilik bersalin anda dahulu??

shasha said...

waaahhh~ tempat baru macam best!

The Unconscious said...

takut...scared of doctors and anything to do with biology :P

arin said...

bilik nak bersalin kat hosp putra melaka lebih kurang gini. Yang kat hos selayang lagi besar.tapi e e pun yg penting bersih dan sejuk ekon.:)