May 16, 2010

16th of May.

kadang2 bila tengok budak yg tido dalam kelas, rasa macam nk pelempang bia berterabur gigi.
kadang2 bila suruh jawab 'true' or 'false' je pon dia tak nak buat, rasa macam nak baling ke aras bawah.

tapi banyak2 masa yg lain,, pikir kan kalau pon mereka2 tak nak belajar.. guru2 tetap perlu memaksa mereka untuk belajar.
kerana mereka tak tau apa yg mereka lakukan, kesan daripada apa yg mereka inginkan waktu sekarang.

tapi ada masa2 laen, seronok jugak bila bule menyanyi 'hey..hey' dengan students.

dan bila ada students yg me-reduce-kan umur cikgu jadi 20 taun, rasa bahagia sungguh sebab eh eh dapat kembali muda.
katanya 'teacher tak nampak macam umur 25'. wahh gitu. ha-ha-ha.



KEPADA SEMUA GURU, BEKAS GURU, PENSYARAH...


Happy Teacher's Day...



i'm always your students, and i'm always grateful to have you..

4 comments:

ajjah said...

happy teachers day cikgu :)

MeGa said...

selamat hari guru.
jadi pendidik yang terbaek ok!

nina mazda said...

kak sha, dah bagi kat shoutbox akak. happy teachers day, cikgu yuna!

Belly-Button said...

terimakaseh... ;)