May 21, 2010

Saya seorang cikgu.



hari ni, saya nampak macam heartless bila saya senyum while students menanges.
saya tak sedih ke nak tinggalkan diorang???

"teacher dah baca ke belom surat yg kitorang tulis?"
"belom, nantilah teacher taknak baca sekarang. nanti teacher sedih."

wajah2 mereka sedikit kecewa.
betol. kalau aku baca sekarang, aku mesti menanges macam orang hilang anak. coz they are my kids. and i have to let them go, but i refuse to let go.

sepanjang aku practical di situ, macam2 yg jadi.
paling penting, aku dah yakin yang aku suka apa yg aku lakukan skrg ni.. -- teaching.



macam mana aku rasa minggu depan??
when i could not expect to go to school again?
when i could not expect to see those faces?

macam2 yg diorang tulis untuk aku, buat aku rasa nk ketawa n nanges at the same time.

"i dont like when teacher cekak pinggang coz u angry with us."

"she always smile when she was angry."

"i like when teacher smile, when teacher angry, teacher's tudung yuna. teacher's crocs slipper, i very like that."

"i very like u when u teaching me. teacher selalu buat lawatan sambil belajar di setiap pelusuk kelas".


god... im gonna miss them so damn much....... +_+

2 comments:

MeGa said...

wat a sweet moment u have. =)

Belly-Button said...

indeed... ;)