May 04, 2010

Careless : I nearly ruin somebody's life!


i used to a well-planned person. as d significant-other would say, i could come out with back-up plan in any time. duh. compliment ker perli tu..
however, new words for me now is CARELESS. careless. careless.

sebanyak-banyak incident yang disebabkan oleh careless, which one yang ko rase yang paling teruk ko penah buat?

Careless no. 1
i lost my purse while buying groceries at Tesco. and i dont even use money in my purse pon, then i dunno where i put that. balik rumah nak turun keta sedar2 takde. waktu tu meroyan la. nak bagi aku oke, significant-other aku yg offer utk help settle kan benda2 yg hilang. 2,3 hari pastu baru inform kat mak aku. taknak kena mumble.

Careless no.2
i went to an Atm machine, masukkan credit card, masukkan duit dlm cash deposit, dapat resit then blahh.. pastu bila singgah kat Jusco nak beli barang, baru realize card tu aku tak amek dr d machine!
and that's NOT even my card!
that was my future mum inlaw's card!
waktu tu taktau nak cakap laa, bila pikir ya Allah apasal la aku bule tak ingat lgsung nak amek card tu....... mummy mmgla bukan type yg marah2 tp rs bersalah sgt wehh.. kelam kabut la aku, mummy n abg teh pegi balik kat bank and obviously la card tu da takde kan.

and the Careless Award goes to......

pagi tu masa nak pegi sekola, aku ternampak a mobile/credit card terlekat dekat bonet keta. aku belek2 mcm card mesra/bonus link je sbb de lambang petronas so aku pon letak card tu atas d other car kat dlm garage. aku pon tak tau kenapa aku tak terpikir nak letak je dlm keta or dalam umah card tu. most probably sbb aku ingat card tu da tak guna dah. then i totally forgot about the card.. until my bro inlw called me and asked ade tak ternampak card dekat keta tu. suara dia macam cuak gila.
tak pernah kot aku dengar dia macam tu..then when he talked to mummy baru aku tau card tu card Panglima angkatan tentera! demmmmmmmm.....
and Panglima is the highest position in military!
and i just wat??? i just made my bro lost the Panglima's card!
Pengawal panglima tak sanggup nak pegang the credit card so he gave to the officer who was my bro, and i just did a deed by losing the card. *If anyone yg relates to military akan faham apa consequences yg bule terjadi dr benda2 camni. u would cost ur lives.*
even an officer one level higher rank than you pon u need to respect and obey gila, ini kan pulak Jeneral.
abehnya, malam tu aku tak tido,, mummy tak tido,, aku rasa brother aku lagi2 laa.. ni yg paling aku rasa bersalah yg amat2......... i dont know how and what he does to fix this.
he just tell me, he did settled it already, and so i dont have to worry. baek gilaaa... tak tunjuk marah pon.huhu.

*and yes sampai sekarang aku tak share dgn tarzan, sbb aku tak bule nak expect mcm mn he would react. da la aku nyusahkan abg dia, pastu benda2 tentera lak tu. kalau benda ni jadi kt dia, aku rs lg worse kot. being in military family for these few years, aku da faham sedikit sebanyak the bittersweet of military people.*


pasni kena sila amat berhati-hati dalam berbuat sesuatu, penyakit cuai aku ni makin teruk ni. haih.

7 comments:

shasha said...

me also careless...benda2 kecik amik mudah je..end up the thing that so small are very important things for others...

ourLOVEternity said...

nsib ler abang ipar u leh setle..klu x kene trun skot kot..dl sy pn cmtue gak..tp bl beberapa kali berlaku pkara yg sgt2 myusahkan..belajar utk lebih teliti..weh..u can do it pnyer..

The Unconscious said...

wah....thats dangerous girl!! better be careful or more attentive. next time dont bring handbag or purse etc. just enough money to do or buy what u want :)

well.. once in a while we all tend to forget

reen-not-green said...

ketuk kepala kat dinding 80kali cikgu!!! baru sharp sikitt.. huhuhuu

Belly-Button said...

[love eternity]
i know d consequences. tulah. haih. tp dia pndah base lah, but i guess sbb dia da near 5years kat mindef.

[charlie]
cant arr charlie.. i might forget where i put my money then.hu-hu.

[kak reen]
sharp mcm sharpener? eh silap panggil 'kak' pulak... lol!

::NaS:: said...

uishh uishhh...bahaya ni..
next time be carefull ok! :)

Belly-Button said...

[nas]

baek cikgu... ;p