February 23, 2010

commitment rupanya begini.

mode: sambil dok curious mana pegi lagi butang baju number 2 kapt.tarzan yang aku anta dry-cleaning aritu. tiba2 ble nak sediakan baju td then tak cukup pulak. pelik betol. macam tak bule diharap je aku ni jadi P.A. ..haha.

~~~~~

finally aku tau macam mana rasa bila ada commitment & responsibility.
bila u're bounded to something, u just cant do anything sesuka hati.
tak kira in anything.. work or relationship, bila u have commitment u just cant simply detached or said 'oh i need a break'.
for example kalau da keje, bule tak ko suka2 ati nak ponteng. tak bule kann..
lebey kurang gitu laa..

dulu-dulu, bila marah or upset sangat.. kat dalam otak ni mula la rasa huh nak detached bla,bla.. even just emotionally. even just hanya cakap-cakap dalam hati di kala bengang. even kalau aku sedia maklum 1,2jam kemudian aku akan rasa oke dah.

tapi sekarang,, akhirnya aku faham bila kau ada bonding.. ianya tak semudah tu.
even to think like that emotionally pon, actually u dont supposed to.
it just not right.
even kalau orang tu buat ko hangen and ko rasa bengang, and ko rasa macam just suka2 dalam hati nak so-called one-side-detach pon tak bule. *though sebelah pihak lagi tak tau ko tetap rasa its not right*
ko akan belajar tarik nafas panjang2, ingat balik attachment yang ko da commit.. ingat balik yg it not just between two of u only, anymore. and eventually u'll learn to be a fine and wise person instead of rebellious-emotional person.


it will teach you what is real patient.
it will teach you to be a wiser person.
it will teach you to realize that true acceptance would mean in gud and bad.
it will teach you real responsibility.




note: aku tak expect org akan faham apa yg aku tengah cakap ni. so kalu ko tak faham then it is understandable. =)


4 comments:

Ah Fatt said...

faham jer

arin said...

saya paham..:)
nak marah , nak luahkan rasa tak puas hati semua kena pk byk kali..

shasha said...

saya faham saya faham...
*sambil lompat lompat angkat tangan!

Belly-Button said...

yeap... pikir baek2 berbaloi ke x berbaloi.