February 24, 2010

"Muka teacher macam Yuna...."


today is d 3rd day aku kat skola tu.
actually today budak2 still exam... tadi aku jaga budak form 4 punya test... English.

"list down 10 adjectives that could be found in the text"

adjectives.
oke... fine...
bunyi macam senang.. tp aku nampak kebanyakan budak terkulat-kulat pandang paper. class yang amek Lukisan Kejuruteraan.. supposed budak2 pandai nih.
last2 aku tanya "class, do you know what is adjective?"
sorang je jawab yg dia faham. yang laen diam.

-_-"

so instead of monitor budak2 exam, aku explain pulak pasal adjectives kt dorg.. siap tulis example atas papan hitam. 2,3 minit je aku tulis..pastu terus padam. kang ade lak cikgu2 laen cakap aku bagi jawapan ke apa.. tak ke naya....

pastu aku tengok barula nampak light sket dkt muka budak2 tu....
haih...
macam-macam.
but at least rasa puas hati sket. tak salah untuk mengajar, daripada nak tengok budak2 kecewa and malas nak amek tau apa dorg belajar.


mula2 aku masuk class tu tadi punyelaa buat perangai macam2,, teasing and all. awat korang ingat cikgu muda, cikgu practical korang bule 'makan' ke...
and now... all of u depend on me. haha. seb baek aku ni cikgu yg cool. kalu tak, pandai2 korang le nak jawab exam tuh..

macam aku cakap kat ketua kelas la.. 'eh u tengok class ni kejap eh i nak pegi ambil exam paper"
wawah.. macam kawannn gitu~~~


3 comments:

faRra said...

so, how's school???
*____*

shasha said...

cikgu Yuna???

Belly-Button said...

[farra]

skool ok... so far akak xspt timetable lg...

[shasha]
hee...budak2.....