February 02, 2010

Tenggelam bersama life jacket!

oke benda ni memang best!! drift dalam air tuhh...


masa ni aku normal lagi... heheh...


dulu2, aku ingat kalau pakai life-jacket ni kira sure tak tenggelam. sure ko takkan panik. sure ko tak minum air ikot lubang hidung.

ternyata semua tu salah. salah. salah!
mula2 kena food poisoning, oh tak serik lagi lah. cuma da blacklist charkueteow area seremban II.

pastu on last sunday family plan nk g port dickson. selalu pandang sebelah mata je pD sebab dkt ngn umah. huhuh.. tp da alang2 most of family member ade so kitorang redah le pegi....

masing-masing tak penah nek banana boat so, eksaited gile la. banana boat dgn benda yg ala2 bule drft atas air tu. aku lompat2 gak la sebab da lama nk naek benda alah tu sume.
aku tanya org tu, agak2 dia nak lempar kitorg dari banana boat ni kat tempat yg dalam ke cetek? dia cakap takpe ade lifejacket... aku senyap la kejap, aku ni susah nk put trust on thing tambah2 melibatkan nyawa. tapi tak penah dgr lagi org lemas naek banana boat so hentam sajelaa..

Jatuhan Pertama--
errkk apesal bunyi macam maen bowling ade jatuhan2 ni? hoho biarla.
oke org yg bawak boat tu cakap bila dia nk jatuhkan dia akan bg sign. tapi agakla aku lambat pick-up kot sign dia,, sedar2 je aku da bedebusshh dalam air............. bule tahan banyak air aku telan!masin nak mampus! pastu da panik da apesal lambat sangat nak timbul balik nihhh... yg aku pelik tu, aku sorang je terapung siap kaki2 atas air macam tgh baring. orang laen elok2 je ala2 swimming.
aku cakap kat ko, usaha nak naek balik atas banana tu amatlah 'mengharukan....'
macam selamatkan mangsa lemas! semua panik! *not to mention we got 2 army captains and one navy along* pon sama2 panik jugak.. (-_-")

Jatuhan Kedua--
masa ni aku da bersedia da ni... siap nak tahan nafas tak nak bg telan air laut, alih2 masa jatuh kepala aku terhantuk dkt kepala kapt.tarzan.. adoiii...sakit gilo, terus telan air ikot hidung, ikot mulut.. bule la agak 1,2 liter.. walaupon rupanya tempat yg dia jatuhkan masa second time ni bule je kaki aku jejak dasar laut....cetek je....
huhuhuhu.......

sampai arini, suara aku da berubah dah, macam org selsema walopon tak selsema.
huh.
muka da burn dah, 1 hari berjemur panas tengok istiadat perbarisan pegawai tentera & g main air kat pD. oke lah tu..


p/s:: aku takde jupe buaya pon kat PD tuh!!!!!!!!!


7 comments:

shasha said...

dah lama tak gi pantai weyyy....

The Unconscious said...

wah.... hari minggu bersama keluarga :)
at least u know how to swim...
i tak tau langsung
hehehe

Belly-Button said...

CHARLIE...
i DUNNO how to swim lahhh!!

Ah Fatt said...

aku rasa ko ler yg paling sadis terkena masa naik banana bot... rasanya hanya ko di dunia kot
haha

Belly-Button said...

ko kannn..
tp tula aku harap ade org yg telan air laut lebey byk dr aku *walopon pakai lifejacket*. huhu

MeGa said...

i ponn kat pd gak last sunday (31st).
naek banana boat gak.
telan air laut dgn byk jugak.
haha.
member2 da bajet i panik nk tenggelam.
haha.
unfortunately, one of my fren injed.
huhu.
kami serik.
tak mau bananan boat lg.

Belly-Button said...

laa u kat sana gak ke??
aisehh kalu x bule buat reunion...hoho..

ni fmly i xserik2 jugak..nk tggu blk ramai2 nati nk pegi lg!