February 20, 2010

kau faham macam mana rasa sesuatu bukan milik kau lagi?



lumrah lah.
tak kira apa2 je pon, masa masih ada memang acknowledge tapi tak berapa nak hargai.
tak terasa patot hargai hari-hari sebab tak pernah terpikir yang benda itu/sesuatu/seseorang tu bukan milik kita lagi. someday.
bila dah takde, bila dah bukan kepunyaan... oke rasa sad. rasa lost. rasa macam-macam.
ke ade org yg tak rasa apa2??

tadi aku naek bas dari Seremban ke kL. masa bas lalu dekat Upm,, aku rasa semacam.

AKU REALIZE PERASAAN WHEN U DON'T BELONG; THERE. ANYMORE.

selama ni tak pernah rasa belongingness, sebab tak hargai benda yg ada depan mata. sekarang, aku da tak sewenang-wenangya dapat keluar masuk Upm macam yang aku buat selama 4 tahun.
nak pergi mana?
nak stay mana?
kuliah di mana?
none of these, belong to me. anymore.

sekarang Upm tu satu habitat yang aku rindui.. dan akan rindui...
yang aku just bole pandang dari jauh.
aku mula la regret, aku wish yg aku lebih hargai kehidupan and masa2 yang aku ada di sana, dulu.
masa2 yang aku bule cakap "i budak tesl..sem 1/2/3/4/5/6/7".
sekarang ni,, "im doing my teaching prcticum..erm pastu abeh la.tak, dah tak blk upm dah."

tak sangka nya aku akan rasa macam ni.
and i bet, many people are just the same.


and tadi, jupe sis of x-boyfie, yang aku da anggap macam kakak aku.
yang anggap aku macam adik dia.
yang rasa berbesar hati aku ke rumah dia.
yang selama after 4 years pon maseh do care and ambil berat pasal aku.
yang masih bole bergelak ketawa macam takde benda berubah antara aku, dia dan mereka.

bila jumpa babies dia, rasa sedikit terkilan.
aku gagal hadir waktu dia berharap aku tolong inaikan dia masa kawen.
aku tak mampu bersama selalu, sumtin yg dapat membuatkan babies tu rasa dorg ada connection dgn aku.

aku happy+terharu,, bila dia sentiasa mendoakan aku bahagia dgn siapa2 pon..
aku pergi, kerana aku nak cerita perihal aku pada dia in personal. kerana dia masih org yg aku sayang sebagai kakak.
bila bercerita tentang masa2 dulu... its indescribable. kami akan ketawa, sebelum terdiam sekejap. memikirkan semua tu bukan milik kami bersama lagi.
masa nak balik, aku rasa sedih sangat, aku tau dia pon berharap aku dengan dia akan tetap macam ni. bila2 pun.


for what i am now, i am so glad. in fact like i said to her aku sangat bersyukur and happy dgn apa yg aku ada sekarang.
tapi,
kau faham kan macam mana rasa tentang sesuatu itu bukan milik kau lagi.



u must lose something, before u gain something.


6 comments:

shasha said...

hmmm...*angguk2 sambil merenung masa depan..

Belly-Button said...

hey dear...hows u been doin now? xde souvenir dr oversea kah? hehe

HEMY said...

kau budak UPM??aku pn..aku grad 2005..ehehe..aku terilang link blog ko..baru jumpa...

skang dh dekat 5 tahun dh upanya aku tinggalkan upm

The Unconscious said...

masing masing merenung the past :)

ajjah said...

rasa sedih lak baca, teringat something..

Belly-Button said...

[hemy]
oh! really.. ko rindu upm x weh....


[charlie]
u too? gud2.. =)


[ajjah]
hmm.. sesuatu yg bukan hak milik lg??