February 06, 2010

"tak takut ke life dengan tentera??"


semalam bilik i tiba2 jadi macam kem tentera.
beg celoreng masuk hutan *beg berat gilaaa*, kasut hitam, dress no.2, other stuff.
basah. basah coz its rainin.. pegi ambil dr sg.besi.
da macam P.A. da aku neh. bule mintak upah ni.. wohoo..
semalam ada last event kat sana, use full dress no.2. *tentera banyak betol type of attire*
dress no.2 tu tak bule hand wash, kne dry-clean so aku angin2 kan dalam bilik biar kering.
tiba2 rumate aku tanya,,
"akak tak takut ke life dengan tentera?"
"hmm? kenapa sbb pegi perang2 ke?" aku tanya.
"tak, ermm ni..hmm..pakai mcm ni,mcm org besar2.." dia cakap sambil pandang dress no.2
"oh.. ntah tak penah pikir.." aku cakap je gitu.
pastu aku pon pikir2...
actually aku rasa laen jugak... walaupon aku tau fact dia tu army officer, tp selama ni aku tak penah terpikir sbb aku xpenah real2 tgk dia wear attire mcm tu.
dan2 je aku rasa kecikkk je masa jupe dia semalam. aku hu-ha hu-ha pakai tshirt dgn jeans je pegi sana, dia lak pakai full dress. huhu.

dry-cleanin time~ P.A. tengah membizi unbutton d buttons and all,

cool jea button suma besi pastu button ade skru bule pasang and cabut. hee.

seb baek tarzan cakap kena dry-clean & jgn iron, kalu tak sah2 aku da basuh rendam air bubuh softlan suma cukup. hoho.


ntahla eh. how to handle thing wisely?

dulu masa kecik2 aku takot gila dengan tentera, sdara aku yg tentera or polis sume nampak garang n strict. itu baru tentera biasa2.

and being with an officer, i expect more challenge. to start, being a good P.A. then we'll see.



15 comments:

MeGa said...

sy suke bju no 1!
one dress tuh.
sermath!

Belly-Button said...

yeap..one dress smart.. =)
aritu kapt.tarzan n the brothers pakai masa tauliah..

reen-not-green said...

pekebenda baju no 1 or 2? baju no 10 ada tak? huhuhuu

sarah al -idrus said...

haha tau xpe.dorg manyak gile kan dress. die suka sebut2 mcm jenis no.hehe tatau pon..

ade org tanya soalan mcm tu jugak kat i..typical je kan.

PA? heee...praktis jadi a good wife..")

kerol said...

memang smart dress tu..kemas:)

Belly-Button said...

kak reen,,

baju dorg paggil by number, wut i know yg number 1 just pakai masa istiadat tauliah n kawen.
hee banyak.. dress sume ada numbers.. nati i'll get more info bout those dress.hehe

Belly-Button said...

[sarah]

tp mmgla masa tu i rs kecik betoi... dia pakai 3 paku kat lengan, i rs seperti budak2 di situ...bila berda di kalangan all those captains.. huhu..

i pon penin jgk lg pasal those dresses.. =P

[kerol]
nice..nmpak kemas =)

MeGa said...

ur kapt. tarzan unit ape eh kat sg. besi?

Ah Fatt said...

ko bukan bakal cikgu meh?

Belly-Button said...

[mega]
nope dia bkn kem sg besi,dlu dia upnm sg besi..dia rejimen askar jurutera diraja..


[ah fatt]
yela,,, ticer lah. why meh??

The Unconscious said...

wow...nice nice.... guess you like uniformed guys :)
eh yalah...u cikgu ke army lady ni :P

Belly-Button said...

no, ur guess is wrong.
its not sumting i bule choose.
u know la i want simple life je,, but wit wut i hav, i am also happy..

Ah Fatt said...

jadi kenapa ada pasal tentera plak
ko-k ke?

ourLOVEternity said...

hmm..br tau abg kamu tue satu kor dgn sy..br komisen ker??
to reen askar ade bj dr no 1 smp no 10..bj no 10 tue bj sukan..

Belly-Button said...

[ah fatt]

mengapakah ko keliru?? huhu...

[eternity]

rajd? u kt mn ye?
yeap yg comision br ni dkt unpm-atma tu...