August 05, 2009

bila mak suruh kawen ...

tadi mummy ajak g visit abang kapt.tarzan di sabah end of dis year.
owh tidak bule,, aku perlu berjimat cermat.. so aku bg tau pada mummy pasal plannin kapt.tarzan about taking the next phase.
tapi aku tak tau kenapa mummy lak nak suruh cepat2 kawen. lorh...
aritu masa aku drive gi jB mummy ada cakap dia bg tau kapt.tarzan suruh kawen. oke fine, aku dengar jela.. mcm bukan kene ngena ngan aku. hee.

today ble aku cakap pasal this matter, mummy cakap tak payah engage2 dia nak suruh bernikah. penin. more to aku hairan kenape. kenape cam cepat jek.
well yg aku tau kawen2 ni takde lg dlm plannin aku atau dia utk tahun ni. gile ko aku pon tak finish degree lg ni. and guys always being guys, aku rasa dia pon tak puas lagi nak enjoy single life dia.. *mau meroyan kawan2 pempuan dia kalu dia yg kawen dulu. tp part tengok org meroyan ni aku ske jugak!haha!!*

the most important part is,
kalu mak aku yg beria-ia suruh kawen tu aku faham la.. coz biasa la tu standard mak yg ade anak perempuan.. tp actually, mama aku relax jek takde cakap ape2.
its mummy.
d mum in-law. suruh kawen.
ble mummy in-law aku yg bersungguh-sungguh,, isk haru gak nih. camno nok buek ni haa...

hee dia takot aku larik kot?!

tiba2 rasa mcm nk demam... ngade2 arr ni mesti sbb esok start kuliah. urgh.

11 comments:

nina mazda said...

okay la tu kak..
bukan mak yang suruh kawen, mummy in law yang kasi green light!
nak tunggu apa lagi?
huhu..
:P

faRra said...

k.Sha..
same la kite..
Mom-in-law yg soh kawen cepat2 nieh..
jd cuak la plak..
klu ikot dari laz year lg mak die da ckp..but as i said to u b4, im not ready for dat..hUuu~
*haru nieh*

hEeee~
kes kite ni le diklasifikasikn sbg pe yer???
>____<

kerol said...

dah direstui dh tu, khwin je la, hari demi hari umo makin mningkat,
xtringin nk timang anak ke?ehehe;)

Belly-Button said...

[nina]
xbule la dear... atleast until mid next year wen i finish everything.
agaknya mumy tlupa kot ingt akak ni anak dia. lol!~

[farra]
and only u yg penah smpai my seremban home..hehe ;)
aritu pon mumy da curious sape anta akak smpi umah.
kes kte ni eh.. erm.. kes privilege kot?? =P

Belly-Button said...

[kerol]
urgh umo makin meningkat? u make me feel older while im stil young! hahaha.
chill la, i m aging like wine gitu..~~ =D

w|cKa` said...

ckp kat MIL tu sponsor la grand wedding.. cincin nak batu besaq punya.. hantaran xkurang 5 angka.. kalo agree, kawen cepat pon xpa.. [cam aku plak la nak kawen]

Belly-Button said...

[kak izan]
amboih 5 angka?? satgi org kata sah dah org utara mmg mahai! hahaha..
kalu xbuat kenduri maen pakai antaq kupon voucher kfc ja bule ka dak? hee. sep bajet. heheh.

Ena Mazly said...

Apa lagi... cepat le kawen.. tak sabar nak gi ni... hahahhaha...

shasha said...

heheh..dah cukup duit...kawin saja laa...

Belly-Button said...

[kak ena]
huhu xbule la kak.. mak mertua bg tp mak sdiri suh study abeh2 dlu ;p

[shasha]
masalahnye duet2 tu yg tak cukup lg tuh.....hahaha...

MeGa said...

kawen nnt tulih blog lg x?
=p