August 10, 2009

MACAM-MACAM ADA!

minggu ni tak banyak benda berfaedah yg aku berjaya buat, tapi beberapa perkara yg bule menjadi panduan/information adalah:

SETEM movie
aku suka part geng orang Indon kne ambush! beria2 dia ckp slang kL sbb taknak kantoi, mmg gelak tak hengat la time ni.. bule tahan jugak syok cite ni. pasal budak anak yatim yg nak curi setem worth usd 4 million, dicampur dgn beberapa geng lg yg sama2 nak curik setem tu jugak. ni family movie yg sesuai mak bapak bwk anak2, sbb moral value dia pon oke jugak.. *hee apesal cakap pasal moral value ni..ingat tgh ngajar ke?!*

G.I. JOE movie
oke, aku pegi nonton GI JOE di mines. cite ni banyak boom2 kebaboom gitu! tapi yg plg best is hero dia ouh sungguh handsome! *evil!*
aku da tak really ingat cite katun GI JOE ni masa kecik2. tp yg film ni kira version human lah, dorang ni special army yg di train yg konon2 nye when others fail, they don't. heroin jahat yg cun, salah satu benda menarik dlm cite ni. tp aku rasa tak la cun sgt biasa2 je sienna miller ni, taktau la pandangan mata lelaki cm mane kan.. hehe.
tengok dog-tag yg hero pakai tu aku baru teringat,, aku culik dog-tag kapt.tarzan. huhu .. tp aku rasa dah dia masuk hutan ni mesti dia da ade dog-tag baru kot.. ? *nak tutup rasa bersalah..*


THE PROPOSAL movie
nice! i watched dis one alone but still i enjoyed it. *dont ask why,, cmnila life.. mcm drama Army Wives tu..* cite The Proposal nih pasal bos yg nak kne halau blk canada becoz of visa application dia kne reject, and to prevent it dia pura2 bercinta ngan assisstant dia. well everything seems nice but hey takkanla dlm 3 ari ko bule jatuh cinta and trus nak kawen dgn org tu, kan?? oke fine... ade kot kes2 camtu. ending cam biasa cliche hepy ending..
tp still lovey dovey kat luar sana bule la nk pegi enjoy dis movie. =)
kalu with family tu mcm nt so appropriate kot, byk centa2 je ni.


CARE FOR A VICTORIA"S SECRET?
with the help of lovely Dani from Shop Till U Drop , i managed to get these VS body mists!! yeah dream fulfilled!
yea VS bukan jual lingerie je yea, jual macam2 lg. the body mists they have are so damn sweet n nice! very seductive! itu yg kte mau..hahaha! so kalu perfume apetah lagi kan...
tp VS just ade di US jea so when Dani said that she could help me to buy it, mmg sungguh excited! tak saba nak dapat my delivery.. ;)
and u guys out there, please check up her blog, if u have something in mind that susah and mahal nak dpt kan di sini, maybe she could help.
coach, aigner, marc jacobs, u name it. *kat sana designer brand pon ade sales, kalu kat msia ni jgn harap le*
plg aku suka, kte bule transfer money by maybank account though dia di US. so sgt2 la easy and convenient.
no, i didnt buy any lingerie sbb aku da broke after shop di La senzaisssss... huhu.



BURN OUT D MIDNITE CANDLE
tadi hampir ponteng kuliah, akibat lambat sampai, jalan jem konvo punye pasal. aku drive then mummy blk dgn keta. dtg semata2 send aku. *m-i-l mmg pamper sy, sy gumbira jd menantu kesayangan.haha.* aku da cakap pada mummy, exceed 15 minutes then i'll not go. prinsip belajar aku, better never than late. tudiaa..
and maybe jugak becoz da final, semua subject sem ni aku rasa busan.
supervisor final year project lak dan2 next week nak tgk abstract. wth?? aku tak tau lagi hala tuju research paper aku ni. pasal literature dowh. da 7 thn belajar Tesl pon aku bule blur lg. ape nak jadi nih?! keyword-- busan.

masa g chow kit tu, aku tengok ramai budak2 skola dok bergedik kat area bukit bintang n times square. pakai baju ntah apa2, pastu dok bajet2 cool jerit2 cakap pasal 'aku tak nak kat jantan tu, bule blah!' well budak jantan tu dahla pon sememeh semacam, tak kne taste lgsung.

isk kalu students aku type menggedik camni nati abehlaa. aku cubit sampai lebam!!!!


11 comments:

shasha said...

ala...bz sgt bulan ni tak dapat nak tgk movie..beli dvd je la jawabnya...

Monkey D Luffy said...

aku suka cerita GI JOE tu

COBRA!!!! ini kalau penjahat

GI JOE!!! ini kalau hero

tak sabar nak tunggu sambungannya

♥chentaMAYA™ said...

GI JOE n SETEM besh!

Belly-Button said...

[shasha]
kalu dvd sound effect dia xbpe syok sket, kalu kat movie tu mcm nk meletup panggung tu. hehe

[luffy]
yeap2!! plg penting chuning tatum tu kne blakon lg! i loike!!!

[maya]
ble ko free babe? jom movie!

faRra said...

naseb bek la fara kene balek gemencheh dl ahad aritu..klu tak cnfirm kite tgk movie sekali aritu..
hEeeee~
=p

w|cKa` said...

ptg ni kami nak pi tgk wayang dgn si dia.. jgn jeles hampa kena tgk sorg2.. hihi

Belly-Button said...

[farra]
nampak sgt xdak keje asek g tgk movie je sy ini kan? ahaha.. ;p

[wicka]
huu kak izan ja'at... ni yg sedey ni..huhuhu..

MeGa said...

setem best.
rashidi sangat kacak dalam setem ouh! gorgeous! gorseous!

Belly-Button said...

[mega]

hehe rashidi big fans la ni eh.. ;)

♥chentaMAYA™ said...

aq free jerk skg!
hee~

Belly-Button said...

[chenta]
babe ko katne? roger2 la aku
mail kat quaintvamp_angel@yahoo.co.uk