November 06, 2009

7 Deadly Sins --> and dis is my number 1




Pride.
Envy.
Anger.
Gluttony.
Lust.
Greed.
Sloth.


i committed a sin for.
i did something i shouldn't.
well not really gila2 seriouslah seperti menumbuk atau pelempang jepun pada seseorang walaopon teringin gila aku nak buat mcm tu.

what's d sin??
^_^ takkan aku nak maen write je kot......
yg membuatkan benda tu jadik sin adalah kerana aku takde permission utk buat begitu.
well isn't in life people tends to break the rule?

untuk perasaan anger ni aku berhak feel macam ni,
bila ada orang cuba2 nk test patience aku. tak cukup dgn kepunyaan sendiri, nak cuba try yg kepunyaan org laen,, ada ka patot?

contohnya:: mcm masa ko tadika ko ada keta control, ramai org berkenan keta control ko, so ko baek2 kasik dorang maen jgk. sampai kadang2 org tak tau tu keta control ko punya. tiba2 ko perasan ada satu budak ni bila da bunyik loceng skola, org laen suma da balik tp dia dok renung2, pegang2 keta control ko lagi... siap mcm nk bwk balik je..... ko marah tak??!
AKU. MARAH. oke.

oke itulah metaphor kepada issue yg buat aku marah skrg.
*takkanla skg ni aku nk marah psl keta control lakk.. (-_-") *

well. kalu aku tak suka something, aku akan let d person know.
so after aku encounter dgn so-called sin tu,
aku msg si orang ini dgn hanya satu ayat yg pendek.

"aku tak suka ko."


mula2 penyakit lembut ati aku ni masih berbaki lg... rs mcm tak patot pulak menyentuh perasaan org sebegitu rupa. lg pon muka org tu suci murni gitu.
tapi,
bila dia jawab satu patah ni,

"so?"

hah tekaan aku memang tak silap.
kalu org yg naive n tak salah of coz la akan atleast wonder why ada org bule directly ckp mcm tu pd dia. *coz dia taktau pon pasal apa yg aku da buat and why*

oh.
aku pon senyum, so u're not as innocent as other people thought u're.
memang btol la intuition aku. skg ni byk sangat org yg pandai berlakon.
so wahai manusia,,
ko memang deserve be the cause of the deadly sin - anger!

really2 dont like u.
really2 dont like u.
really2 dont like u!

2 comments:

reena said...

phewww.. kesabaran jela dear...

Belly-Button said...

imhlding to evry single of bit of it, sis..