November 04, 2009

Blog Issue: you hate me more, u read me even more??






apa tujuan ko ada blog?
apa tujuan ko post entry dalam blog?

ramai org make their blogs as the place to let some piece of their mind float in the air, ade orang buat bisnes, ade org buat gossip hiburan, ade org gossip pasal org, ade org cerita pasal everyday's life, ade org tulis to impress his/her reader..
pendek kata, macam2 function.

bagi aku, blog ni hak milik peribadi tuan punya url n blogger account.
ape dia nak tulih, lantak pi lah kat dia.
prinsip aku senang je, kalu aku suke entry org ni.. aku akan pegi slalu kat blog dia.. most of the time aku jadik silent reader.
kalu aku rasa tak suke, ok im done. aku da tak pegi visit.
simple saja. takde penin2 kepala ke apa.
tapi yg aku tak faham sampai org bule bergado2 sebab blog ni kenapa?

oke 1st example, aku suka baca blog c33ramOOn sebab dia byk bagi tutorial. pastu ade one time, ntah kat mana salahnya ade org stat comment pelik2 mengutuk di shoutbox dia. follower dia yg len lak tumpang fight n defend dia. tp dia kewl saja. tak ikot marah2 kat situ.
kes nya kat cni-- aku heran betol la.. kalu ko da rasa tak suka nak baca org tu asek cerita pasal laki dia ke, keta dia ke, ape ke,.. ko tak payah la pegi baca,kan?
kenapa nak marah2?
kalu ko nak baca ape yg ko nak, ko buat arr blog snirik.
betol tak?

2nd example, aku ade kenal one sweet lady masa bday bethrishya/reunion seafarer's club. salu gak aku pegi baca blog dia, fyi blog dia memang dedicated to hubby dia. tapi, ada jugakla anasir2 yg tak puas ati dgn cara penulisan lady ni, things became worst and this lady decided to off her blogger account. hmm. rugi kpd org2 yg ske baca writing dia.

hmm banyak lagi lah kes2 camni. org zaman skg da tak bertarik rambut di dlm real world, tp da start tarik rambut dalam wireless world pulak. sungguh budak2.

and just now,,
aku ada baca perkara sebegitu jugak di one blog. readers mengutuk2 tuan blog and all.
wth??
setuju tak aku kata kalu ko tak suka baca, ko tak payah pegi view. delete trus url org itu. perlu ke ko nak pegi and baca dan terus membaca dan start commenting here and there.
haa.
if u dont like something, that doesnt mean all people dislike it, too.


so far, sepanjang blog ni wujud aku tak penah lagi mengalami masalah sebegitu.
awal2 lg aku da state purpose blog aku, *kalu rasa xpenah baca, sila skroll di tab sebelah kanan blog aku*,
aku nak tulih hape je yg aku ske.
pasal aku ke, pasal life aku ke, pasal dunia hiburan ke, pasal makcik kafe ke, pape jela.

aku mmg suka hyperbole,
aku mmg suka berimaginasi.

aku sgt appreciate every reader, tapi kalu yg nak jadi tukang comment tak membina,,
sila jangan dtg blog aku.
kalu dtg jugak, mesti org tu la yg ada masalah. bukan aku.



p.s. final exam da abeh. bahagia oh.

14 comments:

MeGa said...

org2 cmtuh mmg ade masalah besar!
small-minded-people.
org x kacau die, x yah kacau org suda.

w|cKa` said...

sangat suka entry ni..
kalo xsuka jgn baca lagi dah.. xdak sapa paksa.. yg dok dengki mendengki dok komen xelok kat org watpa? hissshhhh geram la ngan manusia yg hati busuk nih..

shasha said...

mereka2 itu dengki teramat sgt...ke???

Belly-Button said...

[mega]

biasa la.. kalu xde mslh, org akan cari mslh.. =)

[kak izan]
hehe..kak izan pon ada masa kita dok bncang issue ni sambil makan mc D. huehehe..

[shasha]
ntahla, tp da nmpk byk kes cm gini.

Thumbnail said...

mana remaja exam abis awal..
wahhhh!(jeles2)

Ries Lee said...

blog kite hak kite.

Belly-Button said...

[zara]
haha itu statement budak jelesh tu!hehe..

[ries lee]
u r definitely CORRECT! =)

reena said...

haha... stuju ssgt... lgk menyampah kalo dpt komen yg lucah2... tahhape2tah... desperado sgt agknye..... cess....

sha said...

tahniah kak sha~

memang saya suke entry kali neh..and sangat setuju jugak, i think org2 yang dok cr pasal kat blogsphere ni sebab real life diorg ade probs, tu yang ada wayar sikit lose

anyway~

love ur blog and ur style..straight forward..dats what we need :)

The Unconscious said...

baiklah...from now onwards i will try my 10% best to give constructive and useful feedbacks/comments.

Opps...did i just posted a comment for the sake of it? :P

Belly-Button said...

[reena]
oh kak reena pnh dpt komen cm tu ke?
euww..mmg confirm org tu gila!

[sha]
tenkiu dear.. ;)
akak rs pon mcm tu. sometimes people makes other look worse, to make themselves look better. speaking of which, so cheap.

Belly-Button said...

[charlie]

hey u ni memang!!
i mean comment tak membina tu, such as comment yg nk menjatuhkan org laen. yg ditulis atas sbb nk bg diri sniri rase puas ati.
oh i da cuti skg.. u xcuti?? kesian..haha! =P

Loyer Lelaki said...

apo nak buek, orang lagik suko baco blog dari baco al-quran..eh..bile den jadik org soromban ni?

Belly-Button said...

[incek loyar]

wahh... loyar mmg pandai cakap noooooo.....