November 03, 2009

Top 5 Things I Hate That Everyone Else Seems to Like!


semua orang ada benda kegemaran dan jugak benda membencikan, 'aka' like and dislike.
macam mana kalu benda ko dislike tu actually ramai orang suka sebenarnya..? kira benda itu mungkinlah tak layak masuk kategori benda eye-sore, and mesti ramai tak setuju dgn ko punyelah!
cam gini, aku ada beberapa benda yang aku amat2 lah tak suka, tp aku nampak ramai orang suka.
oke benda2 yg berjaya masuk dalam kategori ini adalah.......


  • 1. rancangan Sesame Street.
duhh! aku dari kecik lagi da meluat tgk rancangan ni, sungguh menderita bila adik2 o kazen laen melayan cerita ni lalu aku kena tgk sama2. aku rasa aku tak suka puppet kot. and pembelajaran mengeja 'apple', 'book', 'bookS' dalam sesame street adalah gagal utk budak kecik seperti aku. ape name puppet kaler biru yg ske cookies pastu duduk lam tong sampah tu?? haa.. aku salu rasa dia bodow sbb nak duduk dalam tong sampah. (-_-")

TAPI ramai orang ske kan??? alaa masa hang kecik2 dulu tu la..



  • 2. cite Alice in Wonderland!
tak suka! tak suka! tak suka!
sebab... kejap2 nyanyi! kejap2 nyanyi! pastu masuk pintu ni la, kua pintu itu la. haih memeningkan kepala aku saja. pastu aku pantang benor cite yg ending dia.. Mimpi. so menambah dabel tripel ketidaksukaan aku terhadap Alice and dunia dia.

TAPI ramai orang ske kan???



  • 3. Oreo Cookies
oke yg ni special case sket. dolu aku suka. suka tahap tiap2 hari aku makan masa form 4. sampai 1 hari, aku tengok plastik oreo pon da nak muntah. nampak kawan aku guna mug oreo pon rasa nak uwekk. sampai lah sekarang ni aku da meluat oreo. walopon eskrem Mc D mC Flurry ade oreo, aku tetap takkan beli yg itu! aku wish McFlurry Oreo tu tak laku! *tu dia aihh.. emo sgt kot!*

TAPI ramai orang ske kan???



  • 4. American IDOL
percayalah setiap tahun aku berusaha utk suka AI, tapi tak berjaya! sebab ape tak suka?? takde sebab. oh tapi taun ni aku kenal finalis dia, tu pon sebab tiba2 ternampak Adam Lambert yg hensem terus angau. pastu dapat tau dia gay. demm! aku memang tak ske AI....


TAPI ramai orang ske kan???



and last but not least....

  • 5. Air Coke
oke sila bagitau aku sape tak ske Coke?? well. aku tak suka, even aku takkan dapat abehkan setin air gas. bukan sebab menjaga badan ye tp sbb memang tak suka. since tak suka ni, aku nak bagi tau Coke banyak gila ah gula,, pastu very bad lor for ur health.. tak pecaya?? sila baca ni (credit to aisyasufia blog)

cehh kalu da tak suka tu macam2 la kan. haha.





Ko mesti penah experience feeling camni, kan.
what is the thing that YOU-Hate-but-Everyone-Else-Seems-to-Like??


10 comments:

Ries Lee said...

aku tak suka coke.
aku meluat dengan american idol.
sesame street?
aku suka tgk versi alih bahasa malaysia punyer...
hehehe...
tapi aku cukup tak suka Big Bird...

shasha said...

saya tak suka air coke..in fact..saya tak suka air yg ada gas laaa....

Belly-Button said...

yeah!!! dat big bird wit bulu mata yg melentik! hee...

w|cKa` said...

1. saseme street fav masa kecik2.. ada set buku byk gile.. belajar dari buku2 tu sampai rasa cam power gile..
2. alice in wonderland antara cita fav sbb kecik2 dulu mak selalu belikan video disney.. mcm2 cita ada.. membesar dgn cita disney & segala mcm princess..
3. yg 3 lagi tu biasa2 saja.. xde la suka sampai mencari2.. kalo ada tgk/mkn/minum..kalo xde, still bleh hidup dgn tenang, aman dan tenteram..

Belly-Button said...

[shasha]

me too!! mmg xske air gas, except lately blaja minum rootbeer. huehe..

[kak izan]
ahh kak izan ni sure tergolong budak2 educated masa kecik nih. baca buku omputih ni... menci ahh budak terer gila nih..haha! =P

The Unconscious said...

1,2 & 4 i dont like. 4 - i like your photo :)

MeGa said...

saya pon tak suke sesame street!!
saaaangat tak suke!!

babe, oreo sedap layan time lapa! =p

Belly-Button said...

[charlie]
those photos?? i gugel jek! haha!


[mega]
yeah bertambah fan member i-hate-sesame-street!
i dunno la serious da xbule mkn oreo. hee. maybe someday..

::NaS:: said...

aku x suke sesame street,aku x suke alice in wonderland,aku x suke oreo,aku x suke AI,aku benci coke!
kau x kesorangan.hehe

Belly-Button said...

great!! welcome to d club! ;)