November 02, 2009

Facebook punca keputusan teruk..?

* gamba aku cilok dari facebook. hee*

kajian tak rasmi yg aku jalankan pulak mendapati perkara ini agak betol.
betol kat mana tu eh??
--> haa.. betol bab facebook ni mengurangkan masa untuk study2 last minute seorang pelajar. ini kerana aku mendapati hingga sejam sebelom exam maseh ada orang yg sempat updet status, balas comment.
huh camno aku tau? sebab aku pon on gak ah time tu. hahaha.

tsk..tsk.. kesian kat friendster, tagged, myspace, hi-5, and segala keturunan internet profile yg laen kerana sejak dua menjak ni fesbuk yg menjadi idaman dan perhatian tak kira lelaki atau perempuan. dr budak kecik hingga la ke datuk budak, sume ada fesbuk.

TAPI

bab punca keputusan teruk tu,, masih dalam kajian aku sebab exam pon tak abeh lagi *one paper left! wahh exam terakhir aku sbg student bachelor dgree!*
so kte tak bule nak buat kesimpulan negative itu ye.

well... itu dari segi pelajar2.
haa kalu org da bekerja lak camne?? ramai cik2, incek2, puan2 luar sana yg suda bekerja..satu soalan aku nak tanya...

  1. adakah ko ber fesbuk di waktu kerja??

haa jawab2!

actually banyak gak kebaikan fesbuk ni...
seperti menemukan rakan2 even saudara terpisah gitu! aritu aku dengar dlm radio, ade mamat ni bule jupe adik tiri dia lam fesbuk doww.. pehh! and aku sdiri gak da jupe kawan skola yg da lama lost contact, since fesbuk ni menggalakkan pengikutnya letak nama dlm surat beranak so senangla nk trace orang.

oke ni soklan aku nak tanya sume orang,,

  1. ko start bukak fesbuk dr kul bape?
  2. and kul bape pulak ko log out fesbuk lalu tido?

wahh tiba2 aku buat survey lak kat cni kann...
*lagi senang aku nak buat bancian melalui blog compared to nak ketuk pintu umah sorang2. penat oh.*

iklan: sapa ada fesbuk bule add i oke, KECUALI lecturer fakulti pengajian pendidikan.
itu aku reject. dgn cikgu sniri takmo ah ada affair. LOL!~


13 comments:

AngOsH said...

yea kut..muahaha...lame senyap....

MeGa said...

sy da kije.tp sy fesbuk kekadang jek. klu update status time keje, nnt officer leh trace. cz dorg pon ber-fesbuk. kekeke.

w|cKa` said...

saya berfesbuk di opis.. tp saya tidak berchating ye.. sbbnye fesbuk kat opis xleh nak chat.. diorg blocked.. ciss!!

kalo mb perak pon ada facebook, pm ada facebook, xkan pegawai kerajaan xleh nak facebook kan?

Belly-Button said...

[angosh]
hehe.. pegi carik ketenangan sket.. =)

[mega]
hahaha... kalu updet sure kantoi!!

[kak izan]
betol3x!!! menteri skg pon xmo ketinggalan zaman!
chat dorg block?? haha!

Ries Lee said...

aku dulu addict fb...
semua org yang aku add aku komen...

sekarang tak lagi...
dah tak addict mcm dulu...
tak online 1 hari pun tak der hal...

tak tau kenape...
bosan?
atau rase dah cukup tua nak main benda alah ni...
walaupun ramai org2 tua yg main fb ni...

shasha said...

hehehhe..saya takde mukabuku....tak layak utk jawab kan kan??

ween said...

depends on pengguna FB sendiri kut. kalau sampai dah addict benda lain semua xbuat duk menghadap FB je, xmustahil la keputusan teruk.

apa pun, setiap perkara yg kita buat biar lah berpada2 :)

Belly-Button said...

[ries lee]

yea u're rite.. the wave will come and go. biasala tu mcm frenster dlu la.. cuma xfaham skg ni nape even station radio tv pon pakai fan club fbook. hee.

[shasha]

hehe..alololo.. xlayak jawab?? sedey je bunyinye.hehe.

Belly-Button said...

[ween]
hye ween.. ;)
yeap totally agree wit u!
sume bnde kne tau limitation..

The Unconscious said...

tulah...jangan guna FB

Belly-Button said...

charlie,,
u mmg anti-fb! =P

::NaS:: said...

aku online pesbuk start dari komp on,off pesbuk bila nak tutup komp.
aku tutup komp pulak time tido mlm je.

hoh macam on sentiasa la pulak.

Belly-Button said...

[nas]

terbukti ko mmg pem-fesfuk yg tegar! ;P