November 11, 2009

bapaknya..mau kan nya, jadi seorang askar...

see,
see,
see.

aceley aku adalah sorang tentera.
panggil aku, kapt belly-button. *muka serious ni*
.
.
.
.
.
.
.



err...
da mula tunjuk true color...

.
.
.
.
.
.
.
.


err..
tak dapat diselamatkan lagi!
*sigh*


(~_~'')


i was doing a monologue task back then, i acted as an army..

synopsis of d monologue: she was trapped in men dominated world as she tried to fulfil her dad's expectation.
so kononnya dalam monologue ni dia nak marahla kepada world yg being unfair to her. cehh.

TAPI, comment dr lecturer aku adalah, "though u're angry, ur voice intonation, but i can see ur smile"
demm ah.
aku mmg tak reti nak show anger, sampai lecturer aku siap tanya when was d last time i was angry? what did i do to let go my anger?
demm lagik.
sbb aku cakap "i think it just a waste of time to entertain d feeling."
oke. shut. up.

tadi godek2 album terjumpa gamba2 ni.
well.. mane bule aku jadik army, tercabar kapt.tarzan nati... haha..
so jadik sopaholic sudehh...



TAPI,
jadik army, navy, air force, police, nurse sume bagus oke.
ko pakai baju tu jela pegi keje, tak payah pikir tiap2 pagi nak kena bukak almari, berdiri depan almari selama 1/2 jam sebab pikir nak pakai baju apa.
jugak tak perlu tanggung risiko budak datang depan ko dgn muka confident dan kata,

"eh teacher, semalam bukan ke dah pakai baju ni???"

dan buatkan ko rase seperti mau lempang orang.
tsk..tsk..






note: bila tarzan masuk hutan, emosi seorang jane agak abnormal. harap maklum~

17 comments:

MeGa said...

"i think it just a waste of time to entertain d feeling"

agree! tp kdg2 suke gedik2 layan gak!

ajjah said...

haha betul sangat! i pun slalu pikir camtu, takde susah payah nak pikir nak pakai baju apa. dah ulang baju tu minggu lepas ke tak apa suma. sah-sah baju same je tiap hari.

http://walkmethere.blogspot.com/

shasha said...

errr...betul2..takde pening2 pala nak pikir beli baju baru kan?

Belly-Button said...

[mega]

hahaha..layan pikir je xpe. lect i sruh do something to let go d anger, tu malaih tu.
siap ckp
"its not healthy, to keep ur anger inside"
hee.....

Belly-Button said...

{ajjah. shasha]

yes, yes, yes!!
peruntukan uk beli baju keje tu bule buat shopping benda laen! tu yg penting tu! hehe.

Fatt Chin Choy said...

bagus ni org tak pandai2 marah
senang aku nak ambik kesempatan

haha

rhapsody LiN said...

haha~

nk terasa yg part "ticer, bukan ke ticer dh pakai bju nie smalam.. "

im future teacher...
haish... kne shopping bnyak2 lg nie!!

haha

Belly-Button said...

[ah fatt]

haha we'll see... im raw n wild... aumm!! hahaha!!

weh nape ssh benau nk comment kt entry ko eh. isk...


[lin]

hee agak bengang la kt stu.haha.
tulahh nati duet kne berhabisan utk beli baju je, bju kurung lak tu. isk~

Ena Mazly said...

Hubby akak pun dah bising coz almari kitaorg penuh dgn baju kurung akak.. ni semua gara-gara tak nak pakai baju yang sama berulang kali... ehehhehe....

The Unconscious said...

wow...look hot in uniform :P

anger leads to the dark side of the force.... dont go there. not nice

Belly-Button said...

[kak ena]

ahaha!! dorg xkan faham kenapa kte sentiasa xcukup baju! ;P
tu xtermasuk nk match dgn shoes n shawl lg tuhh...haa..

Belly-Button said...

[charlie]

hot? haha mmg hot.. panas gle weh.
and actually i wore it with slipper! lol!
hmm d lecturer said its not healthy to just ignore d anger feeling.
ntahla, iono..

♥chentaMAYA™ said...

lame aku xdtg cnie!

haNNa dOnuT said...

huu...betul tu..senang kan..kalo jd cg..mesti kne pk esok nak pakai baju ape kan3..

Belly-Button said...

[hanna]
tula pasal... akak ckp tu based on true experience..huhuh

Anonymous said...

belly nmpk muda la for rank waren ofcer? it's true??

Belly-Button said...

[tanpa nama]

no lahh.. dis for my monologue-acting.
im not suit 4 being an army, walopon rs mcm kewl kalu betol2 jadik. lol.

isk mn de muda 4 waren, my significant-other at my age da bule being captain.

it depends, actually. =)